Сан Антонио пиковао некадашљу кошаркашицу Бијељине и Новог Града

Б92
Сан Антонио пиковао некадашљу кошаркашицу Бијељине и Новог Града

Српска кошаркашица Драгана Станковић (20) изабрана је као 30. пик од стране Сан Антонио Старса на WNBA драфту у четвртак увече.

 

Српска 195 центиметара висока млада репрезентативка тренутно игра за мађарски Шопрон на позицији центра.

Ове сезоне просјечно постиже 9,8 поена уз 5,1 скокова за новог шампиона Мађарске, а 9,4 поена и 6,3 скокова у Еврокупу. Она ће бити 12. српкиња у WNBA лиги, јер је 11. у фабруару постала Ана Дабовић.

“Имамо високо мишљење о Станковићевој. Играла је са нашим беком Кајлом Мекбрајд у Мађарској, па смо имали прилику да је упознамо. Млада је, има велики потенцијал”, рекао је тренер Старса Ден Хјуз.

Дјевојка рођена у Љубовији, током каријере је играла у Бијељини и Новом Граду у Републици Српској, а прије двије године била је најкориснија играчица регионалне кошаркашке лиге.

На У-20 Европском првенству прошлог љета је кошем у посљедњој секунди донијела Србији бронзану медаљу, а просјечно је биљежила 14,6 поена уз 9,5 скокова по мечу.

Сан Антонио је протеклу сезону завршио у првој рунди плеј-офа, а титулу је освојио Финикс Меркјури. Нова сезона почиње 5. јуна, а трајаће до 13. септембра.

Поред Дабовићеве, у WNBA тренутно игра још једна српска кошаркашица, Јелена Миловановић, а претходно су боје Србије браниле Нина Бједов, Гордана Грубин, Катарина Лазић, Мила Николић, Јасмина Перазић-Гипе, Соња Петровић, Слободанка Тувић, Далиборка Вилипић и Милица Вукадиновић.

У WNBA ће још једна дјевојка са ових простора, млада репрезентативка БиХ Марица Гајић (20) из Бијељине, коју су као 32. пика изабрали Вашингтон Мистикс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана