Samo Nadal ispred Đokovića

Agencije
Samo Nadal ispred Đokovića

Peking - Teniser iz Kine Že Žang bio je samo još jedan igrač u nizu koji je na turniru u Pekingu položio oružje pred najboljim na svijetu Novakom Đokovićem, koji je došao do 26. pobjede u glavnom gradu Kine.

Đoković je Žanga počistio sa terena za svega 55 minuta igre, sa ubjedljivih 6:2, 6:1, čime je došao do četvrtfinala ovogodišnjeg turnira. Tako je nastavio perfektan niz koji traje još od 2009. godine, kada je prvi put došao u Peking.

Od tada nije osjetio gorčinu poraza u Kini, a sa pomenutih 26:0 stigao je legendarnog Džimija Konorsa na drugom mjestu vječne liste open ere po broju mečeva bez poraza na nekom turniru. Bolji od njih dvojice je samo Rafael Nadal, koji je na Rolan Garosu došao do 31. pobjede prije nego što ga je Robin Soderling savladao u polufinalu 2009. godine.

Žang nije bio ni blizu da zaustavi veliki Novakov niz. Trenutno 219. teniser svijeta nije imao nikakve šanse u ovom meču, a koliko je bio inferioran govori podatak da je samo jednom na servis Đokovića osvojio dva poena, tako da nije bio ni blizu da napravi eventualni brejk.

Srbin je tako nastavio da dominira u Pekingu, gdje je do sada osvojio pet titula, a kako je krenuo, ni šesta nije daleko. Od pomenute 2009. godine samo je 2011. neki drugi igrač (Tomaš Berdih) došao do trofeja kada Đoković nije učestvovao. Novaku je turnir u Pekingu svakako jedan od najomiljenijih, a pored dobrih rezultata, tamo se osjeća kao kodu kuće, jer ima veliku podršku domaćih navijača, što nije čest slučaj na ostalim turnirima širom svijeta.

I nakon meča sa Žangom njima svima ponovo je zahvalio na kineskom jeziku, kada se potpisivao na kameru. U borbi za novo polufinale u Pekingu Đoković će igrati sa Džonom Milmanom iz Australije koji je sa 4:6, 7: (5), 6:4 savladao Džona Iznera iz SAD. Njih dvojica do sada nikada nisu igrala, a Milman je trenutno 76. na ATP listi.

Ako Đoković bude nastavio sa formom iz ove godine, teško je da ga Australijanac može savladati. U 2015. godini ima 63 pobjede i samo pet poraza, a do sada je osvojio sedam turnira. Đokoviću će dodatni motiv sigurno biti i to da pokuša stići Nadalov rekord po broju uzastopnih pobjeda na jednom turniru do prvog poraza. Za to će mu biti potrebno da osvoji titulu ove godine i da iduće dođe do polufinala.

Poraz u dublu

Nakon što je došao do četvrtfinala u singlu, Novak Đoković je ispao u drugoj rudni takmičenja parova u Pekingu. On i njegov brat Đorđe izgubili su od kanadsko/američkog para Vasek Pospišil i Džek Sok sa 4:6, 1:6. Nakon što su braća dobro igrala u prvoj rundi takmičenja, nisu imali snage da se suprotstave znatno uigranijem paru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana