Само Надал испред Ђоковића

Агенције
Само Надал испред Ђоковића

Пекинг - Тенисер из Кине Же Жанг био је само још један играч у низу који је на турниру у Пекингу положио оружје пред најбољим на свијету Новаком Ђоковићем, који је дошао до 26. побједе у главном граду Кине.

Ђоковић је Жанга почистио са терена за свега 55 минута игре, са убједљивих 6:2, 6:1, чиме је дошао до четвртфинала овогодишњег турнира. Тако је наставио перфектан низ који траје још од 2009. године, када је први пут дошао у Пекинг.

Од тада није осјетио горчину пораза у Кини, а са поменутих 26:0 стигао је легендарног Џимија Конорса на другом мјесту вјечне листе опен ере по броју мечева без пораза на неком турниру. Бољи од њих двојице је само Рафаел Надал, који је на Ролан Гаросу дошао до 31. побједе прије него што га је Робин Содерлинг савладао у полуфиналу 2009. године.

Жанг није био ни близу да заустави велики Новаков низ. Тренутно 219. тенисер свијета није имао никакве шансе у овом мечу, а колико је био инфериоран говори податак да је само једном на сервис Ђоковића освојио два поена, тако да није био ни близу да направи евентуални брејк.

Србин је тако наставио да доминира у Пекингу, гдје је до сада освојио пет титула, а како је кренуо, ни шеста није далеко. Од поменуте 2009. године само је 2011. неки други играч (Томаш Бердих) дошао до трофеја када Ђоковић није учествовао. Новаку је турнир у Пекингу свакако један од најомиљенијих, а поред добрих резултата, тамо се осјећа као коду куће, јер има велику подршку домаћих навијача, што није чест случај на осталим турнирима широм свијета.

И након меча са Жангом њима свима поново је захвалио на кинеском језику, када се потписивао на камеру. У борби за ново полуфинале у Пекингу Ђоковић ће играти са Џоном Милманом из Аустралије који је са 4:6, 7: (5), 6:4 савладао Џона Изнера из САД. Њих двојица до сада никада нису играла, а Милман је тренутно 76. на АТП листи.

Ако Ђоковић буде наставио са формом из ове године, тешко је да га Аустралијанац може савладати. У 2015. години има 63 побједе и само пет пораза, а до сада је освојио седам турнира. Ђоковићу ће додатни мотив сигурно бити и то да покуша стићи Надалов рекорд по броју узастопних побједа на једном турниру до првог пораза. За то ће му бити потребно да освоји титулу ове године и да идуће дође до полуфинала.

Пораз у дублу

Након што је дошао до четвртфинала у синглу, Новак Ђоковић је испао у другој рудни такмичења парова у Пекингу. Он и његов брат Ђорђе изгубили су од канадско/америчког пара Васек Поспишил и Џек Сок са 4:6, 1:6. Након што су браћа добро играла у првој рунди такмичења, нису имали снаге да се супротставе знатно уигранијем пару.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана