Salah bacio Romu na kolena

B92
Salah bacio Romu na kolena

Fudbaleri Liverpula pobjedili su Romu 5:2 (2:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

"Redsi" su imali skoro overenu kartu za finale jer su vodili 5:0 na 20 minuta prije kraja, ali su upropastili fantastično veče u roku od pet minuta.

Tim Jirgena Klopa je prosto pregazio rivala u prvih 70 minuta igre, ali je prerano popustio pritsak i dozvolio Italijanima da u finišu izbore rezultat koji Barseloni nije bio dovoljan za trijumf četvrtfinalu takmičenja.

"Redse" je na korak od finala elitnog takmičenja doveo Mohamed Salah sa po dva gola i asistencije, međutim, domaćin je u finišu poklonio Rimljanima nadu pred revanš.

Egipćanin je odigrao najbolji meč u već spektakularnoj sezoni i već u prvom poluvremenu sa dva gola razbio "Vučicu".

Rimljani su se deprimirali nakon toga i odigrali očajno u drugom poluvremenu, u kojem Salah sa dvije asistencije, za Sadija Manea i Roberta Firmina nokautira Romu.

Dvadesetak minuta prije kraja Firmino postiže drugi gol za impresivnih 5:0, ali engleski velikan uspijeva da u roku od pet minuta upropasti sve.

Klop prerano izvodi iz igre Salaha i to je skupo koštalo Liverpul. Desetak minuta prije kraja Edin Džeko koristi sjajnu asistenciju Naingolana, beži Lovrenu i uspijeva da prevari Alisona za 5:1.

Samo pet minuta kasnije Roma se potpuno vratila u život. Posle šuta Naingolana lopta je pogodila u ruku Milnera u kaznenom prostoru Liverpula.

Rezervista Dijego Peroti nije podlegao pritisku, vara Alisona sa bijele tačke i smanjuje na 5:2. Podsetimo, Roma je u četvrtfinalu LŠ izgubila u Barseloni 4:1, ali je na Olimpiku pobjedila 3:0 i stigla do naredne runde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana