Rvanje izbačeno sa OI

Agencije
Rvanje izbačeno sa OI

Lozana - Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta donio je odluku da izbaci rvanje iz programa Olimpijskih igara 2020. godine.

Na sastanku u Lozani  došlo je do preokreta, jer je zadržan moderni petoboj. Osim rvanja, razmatraće se još odluka o sedam sportova za jedno slobodno mjesto 2020. godine.

Rvanje je jedan od najstarijih olimpijskih sportova, koji je u bio u programu od prve moderne Olimpijade 1896. godine. Rvanje je bilo i dio drevnih Olimpijskih igara u antičkoj Grčkoj od 708. godine prije nove ere.

Na prošlogodišnjim OI u Londonu 344 sportista takmičilo se u rvanju u 11 disciplina u slobodnom i sedam disciplina u grčko-rimskom stilu.

Ostali sportovi koje će MOK razmotriti za uvršćivanje u program su bejzbol i softbol, karate, skvoš, sportovi na koturaljkama, sportsko penjanje, vejkbording i borilački sport vušu.

Posljednji sportovi uklonjeni iz programa Olimpijade bili su bejzbol i softbol 2005. godine, a u program za Olimpijadu u Rio de Žaneiru 2016. godine uvršćeni su golf i ragbi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana