Ruski ispit za đavole u osmini finala Lige Evrope

Agencije
Ruski ispit za đavole u osmini finala Lige Evrope

Nion - Najveći favorit za osvajanje trofeja u Ligi Evrope ove sezone Mančester junajted u osmini finala igraće protiv ruskog Rostova, dok će najzanimljiviji par ove runde čini Bešiktaš i Olimpijakos.

"Crveni đavoli" su bez imalo problema prošli Sent Etjen u prethodnoj rundi i čini se da žele trofej u manje popularnom evropskom takmičenju. Biće veliki favoriti i protiv Rostova, ali ruska ekipa igra odlično ove sezone i neće biti lak zalogaj za tim Žozea Murinja.

- Rostov je nezgodna ekipa, a to su pokazali u mečevima sa Spartom. Neće biti jednostavno putovati u Rusiju, ali želimo da prođemo dalje - istakao je Portugalac.

Žrijeb u Nionu donio je nekoliko interesantnih duela, a najvatrenije bi moglo biti u susretima Bešiktaša i Olimpijakosa. Oba tima su u dobroj formi, a dosta posla će imati i redarske službe, pošto timovi imaju vatrene navijače, a poznat je animozitet između Turske i Grčke. Ništa manje zanimljivo ne bi trebalo da bude ni u mečevima Olimpik Liona i Rome. Pored toga vidjećemo i dva duela klubova iz istih zemalja. Gent će igrati protiv Genka u belgijskom derbiju, dok će Šalke na megdan Borusiji iz Menhengladbaha koja je u prethodnoj rundi napravila veliki preokret protiv Fjorentine. "Ljubičice" su imale 1:0 iz prvog meča u Njemačkoj i vodile su sa 2:0 u Firenci, ali je Borusija onda dala četiri gola i napravila neviđen preokret. Anderleht će igrati protiv Kopenhagena, a prošao je bukvalno u posljednjim minutama meča sa Zenitom. Nakon 2:0 u Briselu, Zenit je na svom stadionu vodio sa 3:0, ali su gosti došli do gola u sudijskoj nadoknadi i tako su prošli dalje. U ostalim mečevima sastaće se: Selta - Krasnodar, APOEL - Anderleht i Kopenhagen - Ajaks. Prve utakmice osmine finala na programu su 9. marta, a revanši će biti odigrani sedam dana kasnije. Veliko finale Lige Evrope zakazano je za 24. maj u švedskoj Solni.

Rezultati

Osmanlispor - Olimpijakos 0:3 (prvi meč 0:0), APOEL - Atletik B. 2:0 (2:3), Ajaks - Legija 1:0 (0:0), Bešiktaš - Hapoel 2:1 (1:3), Roma - Viljareal 0:1 (4:0), Zenit - Anderleht 3:1 (0:2), Kopenhagen - Ludogorec 0:0 (2:1), Fjorentina - Borusija (M) 2:4 (1:0), Genk - Astra 1:0 (2:2), Lion - AZ Alkmar 7:1 (4:1), Šahtjor - Selta 0:2 (1:0), Sparta - Rostov 1:1 (0:4), Totenhem - Gent 2:2 (0:1). Ranije su prošli Krasnodar, Mančester junajted i Šalke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana