Руски испит за ђаволе у осмини финала Лиге Европе

Агенције
Руски испит за ђаволе у осмини финала Лиге Европе

Нион - Највећи фаворит за освајање трофеја у Лиги Европе ове сезоне Манчестер јунајтед у осмини финала играће против руског Ростова, док ће најзанимљивији пар ове рунде чини Бешикташ и Олимпијакос.

"Црвени ђаволи" су без имало проблема прошли Сент Етјен у претходној рунди и чини се да желе трофеј у мање популарном европском такмичењу. Биће велики фаворити и против Ростова, али руска екипа игра одлично ове сезоне и неће бити лак залогај за тим Жозеа Муриња.

- Ростов је незгодна екипа, а то су показали у мечевима са Спартом. Неће бити једноставно путовати у Русију, али желимо да прођемо даље - истакао је Португалац.

Жријеб у Ниону донио је неколико интересантних дуела, а најватреније би могло бити у сусретима Бешикташа и Олимпијакоса. Оба тима су у доброј форми, а доста посла ће имати и редарске службе, пошто тимови имају ватрене навијаче, а познат је анимозитет између Турске и Грчке. Ништа мање занимљиво не би требало да буде ни у мечевима Олимпик Лиона и Роме. Поред тога видјећемо и два дуела клубова из истих земаља. Гент ће играти против Генка у белгијском дербију, док ће Шалке на мегдан Борусији из Менхенгладбаха која је у претходној рунди направила велики преокрет против Фјорентине. "Љубичице" су имале 1:0 из првог меча у Њемачкој и водиле су са 2:0 у Фиренци, али је Борусија онда дала четири гола и направила невиђен преокрет. Андерлехт ће играти против Копенхагена, а прошао је буквално у посљедњим минутама меча са Зенитом. Након 2:0 у Бриселу, Зенит је на свом стадиону водио са 3:0, али су гости дошли до гола у судијској надокнади и тако су прошли даље. У осталим мечевима састаће се: Селта - Краснодар, АПОЕЛ - Андерлехт и Копенхаген - Ајакс. Прве утакмице осмине финала на програму су 9. марта, а реванши ће бити одиграни седам дана касније. Велико финале Лиге Европе заказано је за 24. мај у шведској Солни.

Резултати

Османлиспор - Олимпијакос 0:3 (први меч 0:0), АПОЕЛ - Атлетик Б. 2:0 (2:3), Ајакс - Легија 1:0 (0:0), Бешикташ - Хапоел 2:1 (1:3), Рома - Виљареал 0:1 (4:0), Зенит - Андерлехт 3:1 (0:2), Копенхаген - Лудогорец 0:0 (2:1), Фјорентина - Борусија (М) 2:4 (1:0), Генк - Астра 1:0 (2:2), Лион - АЗ Алкмар 7:1 (4:1), Шахтјор - Селта 0:2 (1:0), Спарта - Ростов 1:1 (0:4), Тотенхем - Гент 2:2 (0:1). Раније су прошли Краснодар, Манчестер јунајтед и Шалке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана