Рукометашице Србије надиграле Данску

Агенције
Рукометашице Србије надиграле Данску

Рукометашице Србије у мечу трећег кола групе А савладале су Данску (30:25) и тако избориле пласман у другу фазу такмичења, гдје преносе два бода.

Након нешто несигурнијег старта, Радојевић, Стојиљковић и Крпеж-Шлезак су направиле серију од 3:0, Србија је повела са 5:2, да би се након тога играло гол за гол.

Слађана Поп-Лазић је имала добру серију средином првог полувремена, а након њеног трећег гола било је први пут пет голова разлике, 17:12.

Кључни период игре је почетак другог полувремена. Србија је захваљујући фантастичној Андреи Лекић, повела са 22:14, била веома близу друге побједе у оквиру Групе А Европског првенства.

Опуштање се десило на десет минута до краја, Сандра Тофт је одлично бранила и била кључ у смањењу резултата, писало је на осам минута до краја 21:26. Све је прекинула Јелена Стојиљковић, поцијепала је мрежу, потом су добро одбраниле напад Данкиња и тако су биле надомак побједе.

Овом побједом репрезентација Србије је стигла до четвртог бода у групи, али само два преноси у наредну фазу, исто колико и Шведска и Данска, али се налазиу најбољој позицији од ове три репрезентације због гол-разлике.

Катарина Крпеж-Шлезак је имала осам голова колико и Андреа Лекић, Стоиљковић и Лавко су постигле по 4.

Репрезентација Србије ће у наредној фази играти против Русије, Црне Горе и Француске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана