Рукометаши Србије прокоцкали шансе

Б92
Рукометаши Србије прокоцкали шансе

Рукометаши Србије поражени су од Бразила 22:24 у Берлину, у трећем колу Групе А Свјетског првенства у Њемачкој и Данској.

Кључни меч за обе селекције како би задржале шансе за даљи пласман припао је Бразилу захваљујући нерезонским грешкама бекова Србије у преломним тренуцима меча.

Најефикаснији су у екипи Србије са по пет голова били Радивојевић и Марсенић. четири је дао Немања Илић (два са седмерца).

Код Бразилаца је пет голова дао Жозе Толедо, а по четири Чијуфа, Борже и Лангаро. Србија је из прва два меча са Русијом и Француском имала један бод, док је јужноамеричка селекција била без поена након дуела са Француском и Немачком. У нападу Србије током првог полувремена није функционисало скоро ништа, док је голман Бразила бранио штошта српским бековима. Србија је низала грешке у предаји лопте, било је и нервозе што се могло видети по броју техничких грешака, а Бразилци су притискали и фластерима. Поврх свега, момци у жутим дресовима су имали и шест голова предности, док је наша екипа за прва 22, 23 минута дала само шест голова. Од тог тренутка до завршнице се разиграо Мијаило Марсенић, Богдан Радивојевић је добро истрчао неколико пута и послије једне контре на пола минута до полувремена је четвртим голом смањио заостатак за Бразилом на 14:11. Ривал Србије је имао шансу да посљедњи напад полувремена заврши голом захваљујући паду концентрације у одбрани наше екипе, али је статива спасла тим Ненада Перуничића.

Друго полувријеме почело је голом Мошића, а напад Србије је био бржи. Међутим, Алмеида је почео да скида зицере, а наши играчи да губе лопту и Бразил је послије десет минута игре наставка одмакао на 18:13. Марсенић и Радивојевић су из контри дали два брза гола и показали да би то требало да буде рецепт за наставак меча. Међутим, Србија је играла у краћим налетима, бекови су грешили при додавању лопте, па су Бразилци у неколико наврата имали и празан гол у контрама. Одржавали су предност, а Србију је у игри држао Дејан Милосављев сјајним одбранама. Скидао је и зицере Бразилцима, а послије искључења Тешеире на прагу посљедњих десет минута, Србија успијева да приђе на само гол заостатка 22:21. Ипак, стара бољка у нападу се наставила, бекови нису преузимали одговорност, а крила нису тражили. За то вријеме, Марсенић је на пивоту често био одсјечен и "хранио се" одбицима. Када је у посљедња два минута искључен Пушица Бразил је имао гол више, играча више и напад. Упркос томе, Србија је успјела да одржи прикључак, али је све дилеме у вези са побједником отклонио Лангаро поготком за 24:22. Србија слиједећи меч игра против Њемачке, а репрезентација Србије је тренутно петопласирана у групи А са једним бодом, док је Бразил четврти са два. Прва је Њемачка, друга Француска са по четири бода, а трећепласирана Русија има три. Посљедња је Кореја без бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана