Rozberg pobjednik Abu Dabija

RTRS
Rozberg pobjednik Abu Dabija

Na stazi Jas Marina danas je održana trka za Veliku nagradu Abu Dabija, posljednja u sezoni, a pobijedio je vozač Mercedesa, Nijemac Niko Rozberg.

Današnju trku sa pul pozicije poveo je Rozberg ispred svog timskog kolege i šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona.

U devetom krugu je došlo do sudara u boksu, gdje su se sudarili Baton i Botas. Prednji dio Botasovog bolida je oštećen, pa je morao u boks.

Hamilton je u početku imao problema s kočnicama, ali je tokom trke počeo sustizati Rozberga. Vođstvo je zauzeo nakon što je Nijemac otišao u boks, ali je i on morao učiniti isto, pa se Rozberg vratio na prvo mjesto. Hamilton ga je pokušavao da stigne, ali mu Nijemac to nije dozvoljavao.

Na trećem i četvrtom mjestu su bili Ferarijevi vozači Raikonen i Fetel.

U 46. krugu se dogodio još jedan incident u kojem su učestvovali Verstapen i Baton. Mladi vozač se žalio da ga je stariji kolega izgurao sa staze, dok je Baton tvrdio da ga je Versapen pretekao izvan staze. Sudije su analizirale ovu situaciju, a Verstapen je kažnjen sa pet sekundi.

Rozberg je do kraja trke čuvao prednost nad Hamiltonom i došao do pobjede. Drugi je bio Hamilton, treći Raikonen, a četvrti Fetel. Na petom mjestu je završio Perez, a na šestom Rikardo.

Mercedesovi vozači su osvojili titulu svjetskog šampiona i vicešampiona, kao i titula za naboljeg konstruktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana