Rozberg juri drugu pobjedu

Agencije
Rozberg juri drugu pobjedu

Kuala Lumpur - Trkom za Veliku nagradu Malezije u nedjelju od 10 časova na stazi "Sepang" u Kuala Lumpuru nastavlja se šampionat u "formuli 1". Vozač Mercedesa Niko Rozberg pokazao je dobru formu na treninzima i želi da poslije Melburna trijumfuje i u drugoj ovosezonskoj trci.

Inače, vozači Mercedesa dominirali su na treninzima u petak. Na prvom najbrži je bio Luis Hamilton ostavivši iza sebe pilota Ferarija Kimija Raikonena i klupskog kolegu Rozberga. Na drugom je kvalitet Mercedesa potvrdio Nijemac koji je bukvalno preletio stazu. Raikonen je ponovo bio drugi, a branilac titule Sebastijan Fetel iz Red Bula treći, a Hamilton četvrti.

- Bolid je odličan. Nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat i da ponovimo trku iz Australije. Uslovi za vožnju bili su teški. Velike su vrućine i to će predstavljati izazov za vozače. Bolidi su na samoj ivici izdržljivosti, a degradacija gume je visoka. Ostali timovi su nam se približili u odnosu na vikend u Australiji, tako da moramo naporno da radimo kako bismo poboljšali naše performanse - kazao je Rozberg.

Staza "Sepang" je jedna od onih koje pružaju nekoliko prilika za prestizanje pa se očekuje zanimljiva trka. Maleziju odlikuju visoke temperature, tako da će gume "odigrati" veliku ulogu.

Branilac titule Sebastijan Fetel popravio je svoja vremena, ali istakao je da nije favorit u predstojećoj trci.

- Vremena od petka obično nisu toliko bitna, ali lijepo je vidjeti da smo bili blizu vodećih. Bili smo konkurentni i zadovoljan sam. Nije sve prošlo bez problema i još imamo malo posla u pogledu softvera. Verujem da ćemo napraviti još jedan korak naprijed, ali svakako nećemo biti favoriti - rekao je Fetel.

Minut ćutanja

Na trci u Maleziji sve ekipe će na bolidima imati poruke u znak sjećanja na 239 osoba iz aviona koji je nestao 8. marta, a koji je letio od Kuala Lumpura ka Pekingu. I vozači će na kacigama imati slične poruke, a planiran je i minut ćutanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana