Ronaldo odveo Juve u četvrtfinale

B92
Ronaldo odveo Juve u četvrtfinale

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon nevjerovatne pobjede od 3:0 nad Atletiko Madridom.

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon nevjerovatne pobjede od 3:0 nad Atletiko Madridom.

U drugoj utakmici večeri Mančester Siti je demolirao Šalke sa 7:0.

Juventus - Atletiko

Nakon 2:0 u prvom meču, malo je ko vjerovao da Juventus može da se plasira u četvrtfinale i izbaci Atletiko Madrid. Ali onda je u utorak naveče na scenu stupio sjajni Kristijano Ronaldo koji je het-trikom svoj klub odveo u narednu rundu najelitnijeg klupskog takmičenja u fudbalu.

Izabranici Masimilijana Alegrija odigrali su fantastičan meč i zasluženo su se plasirali u četvrtfinale, dok je sa druge strane Atletiko daleko od nivoa iz prve utakmice, pa se slobodno može reći i da nije zaslužio prolaz.

Apsolutni heroj Juventusa bio je Kristijano Ronaldo koji je strijelac bio u 27, 48. i 86. minutu, odnosno postigao je osmi het-trik u Ligi šampiona.

Portugalac je dva puta glavom savladao Oblaka, dok je treći postigao sa bijele tačke.

Juventus je od starta meča dominirao i tokom svih devedeset minuta držali su jedan te isti ritam. Ronaldo je još jednom pokazao klasu i sa tri gola presudio Madriđanina.

Siti - Šalke

I dok je Šalke nakon poraza od 3:2 u prvom meču imao kakve-takve šanse za iznenađenje, “građani” nisu ni malo prostora dali tom scenariju. Napunili su mrežu gostiju do vrha i eliminisali ih iz Lige šampiona.

Bila je to još jedna nestvarno dobra partija izabranika Pepa Gvardiole koji su pokazali svu snagu u prvih 45 minuta kada su prebrinuli sve brige oko plasmana među osam najboljih u elitnom takmičenju. Ujedno bio je to i rekordan trijumf “građana” na njihovom terenu u evropskim mečevima, svakako nešto što će se dugo pamtiti.

U prvih pola sata Siti je imao posjed, ali svega jednu priliku, da bi u rasponu od 35. do 42. minuta uslijedila prava kanonada i sve je brzo bilo riješeno.

Prvo je u 33. minutu dosuđen penal za “građane”. Džefri Bruma je oborio u duelu za loptu Bernarda Silvu, sudija Klemon Turpan je pokazao na 11 metara, a Aguero je bio siguran izvođač – 1:0.

Samo tri minuta kasnije, Rahim Sterling je primio loptu na desnoj strani, ušetao se do korner linije, proigrao Aguera koji je kroz noge Ralfa Farmana poslao loptu u mrežu Šalkea. Pogledao je sudija VAR snimak, čekalo se više od dva minuta na potvrdu gola, ali sve je bilo čisto i to je bilo 2:0.

U 42. minutu, Liroj Sane je dobio loptu u kaznenom prostoru Šalkea, iskosa sa lijeve strane šutirao je sa desetak metara, oštro i precizno i mreža gostiju se ponovo zatresla.

Time je sav posao bio završen, ostalo je bilo samo da “odrade” drugo poluvrijeme.

Ipak, nije domaćin ni u drugom poluvremenu želio da stane sa napadima. Tako je u 56. minutu na pas Sanea, Rahim Sterling postigao gol za 4:0. 

Samo koji minut prije toga poništen je gol Sanea, opet je VAR bio u fokusu, ali moguće je da je napravljena greška. Svejedno, nije to mijenjalo ništa na terenu, jer je Siti odavno obezbijedio veliku prednost.

U 71. minutu, u strelce se upisao i Bernardo Silva, krunisao je dobru akciju “građana” udarcem sa desetak metara i tako je bilo jasno da će Nijemci doživjeti pravu katastrofu.

Sve je bilo još gore po njih kada je na asistenciju Sanea, tinejdžer Fil Foden postigao svoj prvi gol u evro mečevima. Zaobišao je Farmana i pogodio sa pet metara za ogromnih 6:0.

Ali šta reći, kada je Siti u 85. minutu uspio još jednom, sedmi put da savlada prottivničkog golmana. Na dodavanje Bernarda Silve, Žezus je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio donji lijevi ugao za konačnih 7:0. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana