Роналдо напушта Јувентус због плате каква у спорту још није виђена?

Агенције
Роналдо напушта Јувентус због плате каква у спорту још није виђена?

Шпански спортски лист “Дон Балон” доноси помало невјероватну причу у којој је главни јунак Кристијано Роналдо, Португалац који се, према њиховим информацијама, нема намјеру на дуже вријеме везати уз Јувентус.

Откада је преко ноћи напустио Реал Мадрид, иако до данас није познат главни разлог за то, Роналдо залудио је навијаче Јувентуса.

Но, шпански спортски лист “Дон Балон” сазнаје како је све то био дио његовог плана да након сезоне, двије напусти Јувентус (званично га уговор веже до љета 2022. године) те након тога крене у богате Уједињене Арапске Емирате, у којима има у плану завршити играчку каријеру.

Наравно, у цијелој причи такође је важно напоменути како би му плата, која тренутно износи око 30 милиона евра годишње, била барем двоструко већа код богатих Арапа. Очито је то довољно добар разлог за нови изазов.

Процурила је информација како му нуде годишњу плату од чак 60 милиона евра, чиме би постао апсолутни рекордер у свим колективним спортовима, укључујући НБА лигу, а када се томе додају маркетиншка права, лако је закључити да ће, вјероватно, бити најбоље плаћени спортиста свијета.

Стога није немогуће то да се договор постигне већ ових дана, а Роналдо би у љето прешао у клуб у Уједињеним Арапским Емиратима.

Иако је Роналдо у 34. години, што сугерише да му је форма у паду, на њему се то уопште не види јер је опсједнут здравим животом и одржавањем тијела правилном прехраном и посебним вјежбама.

Ове сезоне у Јувентусу је у 19 утакмица Серије А забио 14 голова, уз податак како су већ сада далеко, девет бодова, побјегли првом пратитељу Наполију и осма титула у низу све је изгледнија.

Ако уз то успију освојити Лигу шампиона, коју навијачи Јувентуса чекају од 1996. године, нема разлога да га челници клуба – наравно уз одштету коју очекују – не пусте у Уједињене Арапске Емирате.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана