Ronaldo iz penala u 97. minutu ostavio Juventus u suzama!

B92
Ronaldo iz penala u 97. minutu ostavio Juventus u suzama!

Madridski Real eliminisao je Juventus posle neverovatnog revanša četvrtine finala Lige šampiona, iako je imao ogromnih 3:0 iz Torina.

'Stara dama' je herojskom partijom, taktički gotovo savršenom, neutralisala zaostatak sa domaćeg terena poslije časa igre, ali je onda Kristijano Ronaldo realizovao penal u sedmom minutu nadoknade za veliko slavlje 'Krajevića' – 3:1 (2:0).

Igrali su se posljednji sekundi sudijske nadoknade u trajanju od tri minuta, kada je Ronaldo spustio loptu na peterac do usamljenog Lukasa Vaskesa, koga s leđa ruši Mehdi Benatija.

Engleski arbitar Majkl Oliver, poslije nekoliko sekundi oklijevanja, ipak pokazuje na bijelu tačku, a iste sekunde kreću žučni protesti gostiju. U opštem metežu oko glavnog sudije Đanluiđi Bufon je odgurnuo Olivera, dok mu je govorio vjerovatno 'sve i svašta', koji mu pokazuje direktan crveni karton.

Protesti su potrajali još tri minuta, na gol je stao Vojčeh Ščensni, ali je najbolji igrač svijeta zakucao loptu u same rašlje za svoj već 15. pogodak u sezoni Lige šampiona.

U utorak su se u polufinale plasirali Liverpul, odnosno Roma.

Žrijeb parova polufinala zakazan je za petak u Nionu, tačno u podne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana