Ronaldo: Mesi mi nije prijatelj

Agencije
Ronaldo: Mesi mi nije prijatelj

Madrid - Iako je postao šampion Evrope sa Portugalijom te tri puta osvajao Ligu šampiona, Kristijano Ronaldo je zbog ponašanja na terenu često meta javnosti.

Ronaldo nikad nije pravio probleme kao recimo Luis Suarez, ali je nekim čudnim reakcijama dospijevao u centar pažnje. Posljednji u nizu njegovih nejasnih poteza desio se u nedjelju na meču protiv Atletik Bilbaoa, koji je Real dobio sa 2:1, golom Alvara Morata sedam minuta prije kraja, kada je Ronaldo reklamirao ofsajd, čime je tražio da se poništi pogodak njegovog saigrača. Mediji, a i neki saigrači, često mu zamjeraju da misli samo na sebe pa se nekoliko puta moglo vidjeti kako se ne raduje važnim golovima drugih igrača. Pretpostavlja se da je razlog za takvu reakciju kod Moratinog gola nezadovoljstvo što lopta nije došla do njega, jer je Ronaldo u maloj golgeterskoj krizi, a koliko žarko želi pogodak, govori podatak da je čak 11 puta šutnuo prema golu Bilbaoa. Poslije takve reakcije javnost ga je kritikovala, ali je Portugalac rekao da ga takve stvari motivišu.

- Morate da koristite negativne ljude i iskustva za motivaciju. Zapravo, meni su potrebni moji "hejteri" koji su mi pomogli da postignem sve uspjehe - rekao je Ronaldo.

Zanimljivo je da as Reala nije dobio nijednu nagradu na nedavnoj ceremoniji španske Primere, ali je glavni favorit da osvoji treću "Zlatnu loptu", nagradu za najboljeg fudbalera Evrope. Posljednjih godina tu mu je najveći konkurent Lionel Mesi, a Argentincu je laskavo priznanje pripalo četiri puta.

- Nisam prijatelj sa Mesijem, ali postoji veliko međusobno poštovanje. Mediji vole od toga da prave veliko rivalstvo, ali mi to nikada nismo radili - rekao je Ronaldo.

Najviše problema tokom dosadašnje karijere zadavao mu je Ešli Kol, sa kojim je vodio velike bitke u engleskoj Premijer ligi kao član Mančester junajteda, ali kasnije i u Ligi šampiona kada se preselio u Madrid.

- Ne daje vam ni sekund da predahnete. Brz je, čvrst u duelu, odmah znate da nećete imati laku utakmicu. Sa druge strane, Pepe je neko sa kim biste uvijek išli u rat - dodao je Ronaldo.

Divio se Figu i Košti

Kapiten Portugalije Kristijano Ronaldo istakao je da nikada nije imao idola kojeg je želio da kopira, ali se divio zemljacima Luisu Figu i Ruiju Košti.

- Divio sam se njima, ali nikada nisam želio nekoga da imitiram. Uvijek sam se samo fokusirao da pružim najbolje od sebe - rekao je Ronaldo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana