Red Bul predstavio kamuflažni bolid

Agencije
Red Bul predstavio kamuflažni bolid

Ekipa Red Bula odustala je od zvaničnog predstavljanja bolida za novu sezonu Formule 1, pa se on prvi put pojavio u Heresu, na početku predsezonskih testiranja.

Novi bolid austrijskog tima, koji nosi naziv RB11, ima kamuflažno farbanje i po tome se značajno razlikuje od prethodnika.

Slično rješenje nije dugo viđeno u Formuli 1, a vrlo je moguće da će ga Red Bul koristiti samo tokom testiranja, a da će za prvu trku sezone, Veliku nagradu Australije, imati drugo farbanje.

Boje Red Bula u ovogodišnjem šampionatu braniće Danijel Rikardo i Danil Kvjat, koji je stigao iz Toro Rosa umesto Sebastijana Fetela.

Novi bolid Red Bula, koji će imati Renoove motore, dizajnirao je Rob Maršal, koji je preuzeo tu ulogu posle odlaska Adrijana Njuija na novu funkciju. Po rječima Maršala, promjene u odnosu na prošlogodišnji bolid će biti teško uočiti, ali da je napravljen značajan napredak.

"Napravljene su određene izmjene koje utiču na izmjene u obliku predneg dijela bolida, ali su ostale promjene uglavnom unutar bolida. Identifikovali smo polja u kojima možemo da napredujemo i na tome smo vrijedno radili. To neće biti vidljivo golim okom, ali smo vredno radili baš na djelovima koji su skriveni", naglasio je Maršal.

Pojedini mediji su prethodnih dana spekulisali da bolid Red Bula neće biti spreman na vrijeme, ali je tim potvrdio da je prošao sve testove i među prvima se našao na stazi u nedjelju ujutro.

Nova sezone Formule 1 startuje 15. marta na stazi "Albert park".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana