Реал види четвртфинале, нова петарда у Минхену!

Б92
Реал види четвртфинале, нова петарда у Минхену!

Фудбалери Реал Мадрида и минхенског Бајерна практично су обезбједили пласман у четвртфинале Лиге шампиона већ послије првих мечева.

Реал је на свом стадиону савладао Наполи послије преокрета 3:1, док је Бајерн био још убједљивији у дуелу са Арсеналом – 5:1.

Баш као и Пари Сен Жермен против Барселоне, шпански и њемачки клуб има огромну залиху пред реванш мечеве и већ сада су истакли кандидатуру за трофеј у најелитнијем европском такмичењу.

На ’Сантјаго Бернабеуу’ је почело шансом Бенземе, али је услиједио хладан туш када је Лоренцо Инсиње изненадио очајно постављеног Кејлора Наваса и у осмом минуту донио вођство Наполитанцима.

Ипак, изабраници Зинедина Зидана су, предвођени Кристијаном Роналдом почели да стварају шансе и врло брзо изједначили – стрелац је био Карим Бензема.

Гости су некако успијели да издрже до полувремена, али је двомеч ријешен у првих неколико минута наставка – прво је Роналдо асистирао Кросу за потпуни преокрет, да би неколико тренутака касније Касемиро постигао најљепши гол на утакмици.

Ухватио фантасичан волеј послије одбитка и са неких 20 метара га послао у супротни угао, док је парада Пепеа Рејне само уљепшала ову мајсторију.

Слична утакмица виђена је и у Минхену, гдје је једина разлика била у томе што Бајерн није преокренуо, већ је у уводној фази меча повео евроголом Арјена Робена. Холанђанин је карактеристичним ударцем "скинуо паука" и најавио тешку ноћ за ’Тобџије’.

Није тако деловало послије пола сата, у тренуцима у којима се најбољи српски судија нашао у центру пажње. Милорад Мажић је исправно досудио пенал за Арсенал послије којег је Алексис Санчес изједначио, али је непосредно послије тога пропустио да то исто учини у супротном казненом простору.

На полувреме се отишло нерјешеним резултатом, а онда је баварска машина потпуно прегазила противника – Левандовски се искупио сјајним скоком на старту наставка, а онда још лепшим потезом петом асистирао Тијагу Алкантари.

Шпанац је неколико минута касније комплетирао нокаут енглеског клуба и најавио нову "петарду" против Венгеровог тима на ’Алијанц арени’ (прошли пут Арсенал такође изгубио 5:1). За такав исход побринуо се резервиста Томас Милер у самом финишу.

На обије утакмице је до краја могло да дође до промене резултата, али ће Реал и Бајерн бити презадовољни побједама које носе на реванше, који су на програму у уторак, 7. марта у Напуљу, односно Лондону.

*************

Лига шампиона – осмина финала:
Реал Мадрид – Наполи 3:1 (1:1)
(Бензема 19, Крос 49, Касемиро 54 – Инсиње 8)

Реал Мадрид: Навас – Карвахал, Рамос (Пепе 71), Варан, Марсело – Модрић, Касемиро, Крос – Родригес (Васкес 76), Бензема (Мората 81), Роналдо
Наполи: Рејна – Хисај, Албиол, Кулибали, Гулам – Зјелински (Алан 75), Дијавара, Хамшик (Милик 83) – Каљехон, Мертенс, Инсиње

 
Бајерн Минхен – Арсенал 5:1 (1:1)
(Робен 11, Левандовски 53, Алкантара 56, 63, Милер 88 – Санчес 30)

Бајерн Минхен: Нојер – Лам, Мартинес, Хумелс, Алаба – Алонсо, Видал – Робен (Рафиња 88), Алкантара, Коста (Кимих 84) – Левандовски (Милер 86)
Арсенал: Оспина – Бељерин, Мустафи, Кошелни (Габријел 49), Гибс – Кокелан (Жиру 77), Џака – Ивоби (Волкот 66), Езил, Окслејд-Чемберлен – Санчес

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана