Real prvi gostuje u nezavisnoj Kataloniji

B92
Real prvi gostuje u nezavisnoj Kataloniji

Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da će se njegovi igrači koncentrisati samo na fudbal i svoju igru, u prvenstvenoj utakmici protiv katalonske Đirone.

Real u nedjelju od 16.15 časova igra protiv Đirone i to će biti prvo gostovanje "kraljevskog" kluba u Kataloniji od početka krize, koja je u petak zvanično proglasila nezavisnost.

Katalonski parlament je proglasio nezavisnost, poslije čega je Senat Parlamenta Španije odobrio prijedlog da Vlada preuzme kontrolu nad pokrajinom, a te mjere predviđaju i smenjivanje katalonske vlade.

Real, koji se smatra simbolom španskog društva, preduzeo je mjere predostrožnosti uoči puta, uključujući i to što igrače neće prevoziti klupski autobus.

"Igraćemo naš fudbal i nećemo misliti o drugim stvarima. Ništa neću tražiti od navijača. Mi razmišljamo o utakmici. Nadamo se da će biti dobar meč i ništa više od toga", rekao je Zidan.

On je naveo da igrači nisu zabrinuti za svoju bezbijednost u Đironi, gradu koji se nalazi 99 kilometara sjeveroistočno od Barselone.

"Ne brinemo zbog Katalonije, pošto će bezbijednost biti kakva je uvijek i bila", dodao je Zidan.

Španski mediji su spekulisali da bi utakmica mogla da bude otkazana zbog trenutne političke situacije, ali te navode odbacila je uprava Đirone.

"To je fudbalska utakmica i uvjereni smo da se ništa neće dogoditi. Real Madrid će biti lijepo dočekan i poštovan. To je za nas istorijska utakmica. To će biti prvi put da Real igra na našem stadionu u prvenstvu", rekao je predsjednik Đirone Delfi Geli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana