Реал на крову Европе, Роналдо херој!

Б92 фото: ЕПА
Реал на крову Европе, Роналдо херој!

Милано - Реал Мадрид освојио је Лигу шампиона 11. пут у историји клуба пошто је у великом финалу у Милану побједио Атлетико Мадрид послије бољег извођења пенала.

У регуларном току утакмице као и послије продужетака било је 1:1, а Реал је послије бољег извођења једанаестераца славио са 5:4.

Тријумф Мадриђанима донио је Кристијано Роналдо, а једини играч који је промашио пенал био је Хуанфран који је у четвртој серији погодио стативу. У репризи финала из 2014. године екипа Зинедина Зидана успјела је поново да савладала градског ривала и заврши генерално слабу сезону на фантастичан начин.

Велико финале није донијело спектакуларан фудбал, али то се и очекивало. Реал је почео много боље, па Атлетико у првом полувремену није личио на екипу која је на путу до финала елиминисала Барселону и Бајерн.

Послије неколико одличних неискоришћених шанси Реал је повео голом Серхија Рамоса у 15. минуту. Ипак, Атлетико је у наставку заиграо много боље и већ у 47. минуту добио је велику прилику да изједначи када је Торес изнудио пенал.

Пенал је промашио Гризман који је погодио пречку, али то није поколебало Атлетико који је наставио да напада. То им се исплатило у 79. минуту када је Караско изједначио, али испоставило се да то није било довољно за историјски тријумф мадридских црвено-бијелих у Лиги шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана