Real liječi rane iz “el klasika”

Glas Srpske
Real liječi rane iz “el klasika”

Madrid - Rane iz “el klasika” i dva poraza od Barselone u samo četiri dana Real Madrid pokušaće bar djelimično da zaliječi u večerašnjem revanš meču osmine finala protiv Ajaksa (21 čas).

Ljuti rival opalio im je dva vruća šamara (0:3, 0:1) dok sve navijače “kraljevskog kluba” najviše boli činjenica da nisu dali go­l i pored nekoliko veoma izglednih prilika. Eliminisani su u polufinalu Kupa kralja, a u prvenstvu imaju same teoretske šanse da dođu do pehara, tako da im Liga šampiona ostaje jedino takmičenje u kojem još sa punim pravom jurišaju na pehar, odnosno odbranu titule koju su osvajali posljednje tri godine. Španci su iz Amsterdama donijeli prednost od 2:1, koja može da bude i dvosjekli mač ukoliko sve olako shvate, dok će biti oslabljeni neigranjem Serhija Ramosa koji odrađuje žute kartone. Pošto je defanzivac namjerno dobio javnu opomenu na prošlom meču, suspendovan je na dvije utakmice umjesto jedne i mnogo će nedostajati ekipi u odbrani. Najtalentovaniji tim Starog kontinenta i u prvom meču pokazao je da se može nositi sa Realom te je u dobrom dijelu meča pokazao i da je bolji, ali je “kraljevski klub” zahvaljujući iskustvu došao do pobjede. Za najboljeg igrača “kopljanika” Dušana Tadića biće ovo prilika da zablista na “Santijago Bernabeuu” i eventualno priredi veliko iznenađenje.

Veliku prednost iz Londona ima i Totenhem koji će na “Vestfalenu” braniti 3:0 u revanšu sa dortmundskom Borusijom. Da bi “žuto-crni zid” vidio mjesto među osam najboljih, Borusija mora da napravi jedan od najvećih preokreta ikada u Ligi šampiona te nadmaši tri gola zaostatka iz prvog duela, što je uspjelo samo Romi prošle godine protiv Barselone (1:4, 3:0) i Deportivu iz La Korunje protiv Milana 2004. (1:4, 4:0). Desetkovani povredama, “milioneri” nisu ni mogli više u prvom meču osmine finala i pred njima je teška misija da ponove nešto slično kao kada su prije tačno tri godine sa tri razlike nadigrali Totenhem na svom stadionu, s tim da je to tada bilo u Ligi Evrope. Naruku im ne ide ni to što je Hari Kejn već tri puta tresao mrežu Borusije u ranijim susretima.

Poketino ili Murinjo

Predsjednik Reala Florentino Perez skoro sigurno neće zadržati trenera Santijaga Solarija naredne sezone i zato razmatra opciju da vrati Žozea Murinja ili dovede menadžera Totenhema Maurisija Poketina. Do kraja ove sedmice razgovaraće sa Poketinom, a ujedno razmišlja da li da vrati Murinja, bez obzira na to što pojedini igrači, sa Ramosom na čelu, ne bi voljeli ponovo da sarađuju sa Portugalcem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana