Реал креће по четврту круну у низу

Никола Лучић
Реал креће по четврту круну у низу

Мадрид - Након што су синоћ одигране прве утакмице у новој сезони Лиге шампиона вечерас је дошао ред на актуелног првака Реал Мадрид који ће започети одбрану “ушатог пехара”.

Први тест биће му Рома, Барселонин џелат из четвртфинала прошле сезоне, на “Сантјаго Бернабеуу”. Дуго се чекало да нека екипа одбрани најпрестижнији клупски трофеј у новом формату, а онда је “краљевски” клуб први пробио баријеру, отишавши чак и корак даље, када су у мају савладали Ливерпул (3:1) и тако дошли до треће титуле у низу. Послије велике доминације питање је имају ли Мадриђани довољно мотива да наставе у истом ритму. Мотива, којег је Кристијану Роналду очигледно понестало, па је промијенио средину и покушаће ове сезоне да у Торино донесе толико чекану сребрну амфору. Чини се да је и Лука Модрић поприлично сит, пошто је овог љета било доста говора о његовом преласку у Интер из Милана. Одлазак Роналда и сва дешавања у вези са Модрићем уздрмали су добрано и предсједника клуба Флорентина Переза, који је на себе навукао гњев навијача, незадовољних и чињеницом да није доведена права замјена за Португалца. Међутим, кога нема без њега се мора, а капитен тима Серхио Рамос поручио је да саиграчима и њему одговара тренутна позиција.

- Поносни смо што смо освојили три узастопне Лиге шампиона што није случајност. Финале на “Ванда Метрополитану” била би одлична ствар за нас. Не желим да да сви мисле да смо фаворити. Овако је много лакше - рекао је Рамос.

С друге стране, у лов на четврти узастопни трофеј у елитном такмичењу, а шести укупно, Роналдо ће кренути управо са Иберијског полуострва, пошто ће Јувентус играти против Валенсије. Јасно је да је “стара дама” фаворит, међутим гостовање популарним “шишмишима” никад није било лако, што најбоље зна Португалац, који се, док је наступао за Реал, неколико пута оклизнуо на “Местаљи”. Послије супериорне прошле сезоне, када су помели конкуренцију у Енглеској, Манчестер сити сада има за циљ да нешто слично понови и у Лиги шампиона. Пеп Гвардиола посљедњи пут првак Европе био је 2011. са Барселоном, од тада три пута заустављен је у полуфиналу, а по једном у четвртини и осмини финала. Први противник “грађана” биће екипа Лиона на “Градском стадиону у Манчестеру” вечерас од 21 час.

Остали парови

У осталим утакмицама данашњег програма елитног европског клупског такмичења су: Ајакс - АЕК, Шахтјор - Хофенхајм (18.55 часова), Реал Мадрид - Рома, Бенфика - Бајерн, Викторија Плзењ - ЦСКА М, Јанг Бојс - Манчестер јунајтед, Валенсија - Јувентус, Манчестер сити - Лион (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана