Real je novi svjetski šampion!

B92
Real je novi svjetski šampion!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Svetsko klupsko prvenstvo, pobjedom sa 2:0 nad San Lorencom u finalu u Marakešu.

Real je potvrdio ulogu favorita i tako na najbolji mogući način zaokružio sjajnu 2014. godinu, četvrtim osvojenim trofejom.

Poslije Superkupa, Lige šampiona i Superkupa Evrope, ’Kraljevski klub’ se pod Karlom Ančelotijem popeo i na vrh svijeta. Osim toga, još jednom je dokazano da je evropski fudbal daleko ispred u odnosu na sve dijelove svijeta.

Italijanskom stručnjaku ovo je drugi trofej na Svjetskom klupskom prvenstvu, pošto je 2007. godine bio najbolji sa Milanom.

Madriđani su rutinski slavili u Maroku protiv argentinske ekipe, iako je na stadionu u Marakešu viđena izuzetno oštra igra. Fudbaleri Real Madrida ušli su veoma nervozno u ovaj susret, nisu uspijevali da organizuju pravi napad, iako su od početka preuzeli inicijativu.

Ipak, poslije jedne dobre šanse Benzeme i nekoliko poluprilika, Real je uspio da povede, a strelac je bio ko drugi do Serhio Ramos. Ramos je, baš kao i u finalu Lige šampiona, pobjegao čuvarima poslije kornera i u 37. minutu glavom donio prednost evropskoj ekipi.

Nastavio je Real sa napadima, ali nije bilo velikih šansi, šut Benzeme zaustavio je golman San Lorenca, ekipe koja se opredjelila za kontranapade i koja je prvi šut uputila tek sredinom drugog poluvremena.

Često je pokušavao Kristijano Ronaldo koji se nije upisao na ovom turniru, da bi dilemu oko pobjednika rešio Garet Bejl u 51. minutu. On je poslije duge akcije dobio odličnu loptu Iska, mlako šutirao sa nekih 14 metara, ali je čuvar mreže Toriko očajno reagovao i ona je prošla ispod njega.

Nastavio je Portugalac sa bezuspješnim pokušajima, a u finišu meča probudili su se i njegovi rivali, pa je Kasiljas u nekoliko navrata odlično reagovao i paradama branio udarce igrača San Lorenca.

Do kraja susreta nije bilo golova, pa je Real Madrid osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo u Maroku.

Treće mjesto u Marakešu osvojio je Oukland Siti sa Novog Zelanda, koji je ranije tokom dana pobjedio Krus Asul poslije boljeg izvođenja penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana