Real bez Ronalda juri za Barselonom

Agencije
Real bez Ronalda juri za Barselonom

Madrid - Nakon što su Englezi krenuli sa centra, prošlog vikenda došao je red i na Špance da zakotrljaju “bubamaru” u novoj sezoni od koje se očekuje da ponudi efikasan fudbal.

Jasno je da će se borba za titulu voditi na relaciji Madrid - Barselona s tim što su, odlaskom Kristijana Ronalda, Katalonci promovisani u favorita da na proljeće podignu šampionski pehar. Prvi put poslije 2002. godine “Nou kamp” neće vidjeti Andresa Inijestu koji već uveseljava publiku u Japanu. Njega bi trebalo da zamijeni Brazilac Artur koji je došao iz Gremija i pokazao solidnu igru u prijateljskim utakmicama. Od igrača iz prošle sezone Barselonu su napustili Paulinjo, te Lukas Dinj i Andre Gomeš. Uz Lionela Mesija, sve oči biće uprte i u Filipea Kutinja, te Osmana Dembelea, a očekuje se i doprinos Artura Vidala, Klemena Lenglea kao i Brazilca Malkoma. Ako se može reći da su Katalonci dobro odradili ljetni prelazni rok, onda to sigurno nije slučaj sa Realom. Madriđani muku muče sa nezadovoljnim igračima i navijačima, te limitiranim izborom kada su pojačanja u pitanju. Predsjednik Florentino Perez na velikom je udaru i od njega se traži da do kraja prelaznog roka dovede bar jednu zvijezdu. U javnosti se i dalje spominje da bi za novi svjetski rekord Čelzi pustio Edena Azara, koji ne želi da produži ugovor, ali pitanje je da li je Real spreman da izdvoji toliko novca. Slična situacija je i sa Robertom Levandovskim, ali Bajern za sada ne želi da pregovara. Priča o odlasku Luke Modrića glavna je tema već nekoliko dana, a navodno je nezadovoljan i Marselo koji je htio da krene put Torina, za Ronaldom. Na “Vanda metropolitenu” ostanak Antoana Grizmana i zadovoljni Dijego Kosta mogli bi da budu dobitna kombinacija za četu Dijega Simeonea. “Jorgandžije” tradicionalno slove za favorita iz sjenke, pa će tako biti i ove sezone. Najzvučnije pojačanje svakako je Toma Lemar koji je došao iz Monaka, uz Želsona Martinsa za kojeg su Madriđani izbrojali 35 miliona evropskih novčanica. Posljednjeg putnika za Ligu šampiona treba da tražimo između Viljareala, Sevilje i Valensije, dok se očekuje neizvjesna borba za opstanak. Šampionat će večeras (20.15 časova) otvoriti mečevi Đirona - Valjadolid, te Betis - Levante.

Parovi prvog kola

Nakon večerašnjih utakmica u subotu su na programu još tri meča, a sastaće se Selta - Espanjol (18.15), Viljareal - Real Sosijedad (20.15), Barselona - Alaves (22.15). U nedjelju se sastaju: Eibar - Hueska (18.15), Rajo Valjekano - Sevilja (20.15), Real Madrid - Getafe (22.15). U ponedjeljak je na programu derbi kola: Valensija - Atletiko Madrid (20), te Atletik Bilbao - Leganjes (22).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana