Реал без Роналда јури за Барселоном

Агенције
Реал без Роналда јури за Барселоном

Мадрид - Након што су Енглези кренули са центра, прошлог викенда дошао је ред и на Шпанце да закотрљају “бубамару” у новој сезони од које се очекује да понуди ефикасан фудбал.

Јасно је да ће се борба за титулу водити на релацији Мадрид - Барселона с тим што су, одласком Кристијана Роналда, Каталонци промовисани у фаворита да на прољеће подигну шампионски пехар. Први пут послије 2002. године “Ноу камп” неће видјети Андреса Инијесту који већ увесељава публику у Јапану. Њега би требало да замијени Бразилац Артур који је дошао из Гремија и показао солидну игру у пријатељским утакмицама. Од играча из прошле сезоне Барселону су напустили Паулињо, те Лукас Дињ и Андре Гомеш. Уз Лионела Месија, све очи биће упрте и у Филипеа Кутиња, те Османа Дембелеа, а очекује се и допринос Артура Видала, Клемена Ленглеа као и Бразилца Малкома. Ако се може рећи да су Каталонци добро одрадили љетни прелазни рок, онда то сигурно није случај са Реалом. Мадриђани муку муче са незадовољним играчима и навијачима, те лимитираним избором када су појачања у питању. Предсједник Флорентино Перез на великом је удару и од њега се тражи да до краја прелазног рока доведе бар једну звијезду. У јавности се и даље спомиње да би за нови свјетски рекорд Челзи пустио Едена Азара, који не жели да продужи уговор, али питање је да ли је Реал спреман да издвоји толико новца. Слична ситуација је и са Робертом Левандовским, али Бајерн за сада не жели да преговара. Прича о одласку Луке Модрића главна је тема већ неколико дана, а наводно је незадовољан и Марсело који је хтио да крене пут Торина, за Роналдом. На “Ванда метрополитену” останак Антоана Гризмана и задовољни Дијего Коста могли би да буду добитна комбинација за чету Дијега Симеонеа. “Јорганџије” традиционално слове за фаворита из сјенке, па ће тако бити и ове сезоне. Најзвучније појачање свакако је Тома Лемар који је дошао из Монака, уз Желсона Мартинса за којег су Мадриђани избројали 35 милиона европских новчаница. Посљедњег путника за Лигу шампиона треба да тражимо између Виљареала, Севиље и Валенсије, док се очекује неизвјесна борба за опстанак. Шампионат ће вечерас (20.15 часова) отворити мечеви Ђирона - Ваљадолид, те Бетис - Леванте.

Парови првог кола

Након вечерашњих утакмица у суботу су на програму још три меча, а састаће се Селта - Еспањол (18.15), Виљареал - Реал Сосиједад (20.15), Барселона - Алавес (22.15). У недјељу се састају: Еибар - Хуеска (18.15), Рајо Ваљекано - Севиља (20.15), Реал Мадрид - Гетафе (22.15). У понедјељак је на програму дерби кола: Валенсија - Атлетико Мадрид (20), те Атлетик Билбао - Легањес (22).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана