Rajković začarao mrežu na Poljudu

Agencije
Rajković začarao mrežu na Poljudu

Split - Mladi srpski golman Predrag Rajković kao da je začarao svoju mrežu u penal seriji protiv Hajduka i jednom dobrom odbranom te nepreciznošću Splićana odveo je svoj Makabi u grupnu fazu Lige Evrope, gdje će za rivale imati Zenit, AZ Alkmar i irski Dandalk.

Izraelci su imali dosta sreće, ali i spretnosti u Splitu, jer su porazom od 1:2 izborili produžetke pa onda i penale, da bi u penal seriji bili nešto pribraniji i najviše zahvaljujući Rajkoviću otišli u grupnu fazu (4:3). Ekipa iz Tel Aviva nakon što je prebrodila prepreku u vidu Hajduka dobila je rivale po mjeri u grupi D i nije nerealno da i na zimu igraju evropske mečeve.

Crvena zvezda imala je dovoljno snage da se od svojih navijača u Evropi oprosti remijem (1:1). Poslije prvog meča i ubjedljive pobjede Sasuola bilo je jasno da Beograđani na svom stadionu završavaju evropski put, a i ovaj put se pokazalo da je odbrana najlošiji dio tima srpskog šampiona. Strijelac jedinog gola za Zvezdu bio je Aleksandar Katai, dok je za goste pogodio Domeniko Berardi. Drugi srpski predstavnik Vojvodina takođe nije uspio da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice, a nije bilo ni realno da u Alkmaru slavi sa tri gola razlike, a na kraju je meč završio bez golova. Novosađani su pokazali da mogu da se nose sa Holanđanima, ali su sve šanse prokockali u prvom meču kada je AZ kaznio svaku njihovu neopreznost.

Grupa A

Mančester j.

Fenerbahče

Fejenord

Zorija

Grupa B

Olimpijakos

APOEL

Jang Bojs

Astana

Grupa C

Anderleht

Sent Etjen

Majnc

Gabala

Grupa D

Zenit

AZ Alkmar

Makabi TA

Dandalk

Grupa E

Plzenj

Roma

Austrija

Astra

Grupa F

Atletik B.

Genk

Rapid B.

Sasuolo

Grupa G

Ajaks

Standard

Selta

Panatinaikos

Grupa H

Šahtjor

Braga

Gent

Konjaspor

Grupa I

Šalke

Salcburg

Krasnodar

Nica

Grupa J

Fjorentina

PAOK

Liberec

Karabag

Grupa G

Inter

Sparta P.

Sautempton

Hapoel BŠ

Grupa L

Viljareal

Steaua

Cirih

Osmanlispor

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana