Рајковић зачарао мрежу на Пољуду

Агенције
Рајковић зачарао мрежу на Пољуду

Сплит - Млади српски голман Предраг Рајковић као да је зачарао своју мрежу у пенал серији против Хајдука и једном добром одбраном те непрецизношћу Сплићана одвео је свој Макаби у групну фазу Лиге Европе, гдје ће за ривале имати Зенит, АЗ Алкмар и ирски Дандалк.

Израелци су имали доста среће, али и спретности у Сплиту, јер су поразом од 1:2 изборили продужетке па онда и пенале, да би у пенал серији били нешто прибранији и највише захваљујући Рајковићу отишли у групну фазу (4:3). Екипа из Тел Авива након што је пребродила препреку у виду Хајдука добила је ривале по мјери у групи Д и није нереално да и на зиму играју европске мечеве.

Црвена звезда имала је довољно снаге да се од својих навијача у Европи опрости ремијем (1:1). Послије првог меча и убједљиве побједе Сасуола било је јасно да Београђани на свом стадиону завршавају европски пут, а и овај пут се показало да је одбрана најлошији дио тима српског шампиона. Стријелац јединог гола за Звезду био је Александар Катаи, док је за госте погодио Доменико Берарди. Други српски представник Војводина такође није успио да надокнади заостатак из прве утакмице, а није било ни реално да у Алкмару слави са три гола разлике, а на крају је меч завршио без голова. Новосађани су показали да могу да се носе са Холанђанима, али су све шансе прокоцкали у првом мечу када је АЗ казнио сваку њихову неопрезност.

Група А

Манчестер ј.

Фенербахче

Фејенорд

Зорија

Група Б

Олимпијакос

АПОЕЛ

Јанг Бојс

Астана

Група Ц

Андерлехт

Сент Етјен

Мајнц

Габала

Група Д

Зенит

АЗ Алкмар

Макаби ТА

Дандалк

Група Е

Плзењ

Рома

Аустрија

Астра

Група Ф

Атлетик Б.

Генк

Рапид Б.

Сасуоло

Група Г

Ајакс

Стандард

Селта

Панатинаикос

Група Х

Шахтјор

Брага

Гент

Коњаспор

Група И

Шалке

Салцбург

Краснодар

Ница

Група Ј

Фјорентина

ПАОК

Либерец

Карабаг

Група Г

Интер

Спарта П.

Саутемптон

Хапоел БШ

Група Л

Виљареал

Стеауа

Цирих

Османлиспор

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана