Rajevac vodi pustinjske lisice

Agencije
Rajevac vodi pustinjske lisice

Alžir - Srpski stručnjak Milovan Rajevac ponovo će raditi u Africi pošto će u narednom periodu predvoditi reprezentaciju Alžira.

Rajevac će imati zadatak da odvede "pustinjske lisice" na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. On ima visoku reputaciju u Africi pošto je svojevremeno sa Ganom postigao veliki uspjeh kada ih je odveo u četvrtfinale Mundijala u Južnoj Africi. Srpski trener je stavio paraf na dvogodišnji ugovor i tako zamijenio Kristijana Gurkufa koji je još u aprilu dobio otkaz.

- Neću više praviti greške i odbijati posao koji je izuzetno lep, naporan, ali koji mene ispunjava. Alžir je velika obaveza, očekivanja su izuzetna, a imaju kvalitetnu reprezentaciju sa velikim imenima. Presrećan sam zbog novog posla, očekuju nas velike obaveze zbog Afričkog kupa, pa kvalifikacije za Mundijal - istakao je Rajevac, koji je bio četiri godine bez posla.

On je novi selektor Alžira sa ovih prostora pošto je Vahid Halilhodžić predvodio "pustinjske lisice" na Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje je ostvario istorijski plasman u nokaut fazu. Nešto slično se očekuje i od srpskog trenera koji će na raspolaganju imati veoma dobar tim sastavljen od igrača koji igraju u poznatim evropskim klubovima. Prije svih treniraće Rijada Mahreza, a tu su Jasin Brahimi, Sofijan Feguli, Nabil Bentaleb, Islam Slimani i mnogi drugi. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Alžir će igrati u grupi sa Nigerijom, Kamerunom i Zambijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana