Рајевац води пустињске лисице

Агенције
Рајевац води пустињске лисице

Алжир - Српски стручњак Милован Рајевац поново ће радити у Африци пошто ће у наредном периоду предводити репрезентацију Алжира.

Рајевац ће имати задатак да одведе "пустињске лисице" на Свјетско првенство у Русији 2018. године. Он има високу репутацију у Африци пошто је својевремено са Ганом постигао велики успјех када их је одвео у четвртфинале Мундијала у Јужној Африци. Српски тренер је ставио параф на двогодишњи уговор и тако замијенио Кристијана Гуркуфа који је још у априлу добио отказ.

- Нећу више правити грешке и одбијати посао који је изузетно леп, напоран, али који мене испуњава. Алжир је велика обавеза, очекивања су изузетна, а имају квалитетну репрезентацију са великим именима. Пресрећан сам због новог посла, очекују нас велике обавезе због Афричког купа, па квалификације за Мундијал - истакао је Рајевац, који је био четири године без посла.

Он је нови селектор Алжира са ових простора пошто је Вахид Халилхоџић предводио "пустињске лисице" на Свјетском првенству у Бразилу гдје је остварио историјски пласман у нокаут фазу. Нешто слично се очекује и од српског тренера који ће на располагању имати веома добар тим састављен од играча који играју у познатим европским клубовима. Прије свих тренираће Ријада Махреза, а ту су Јасин Брахими, Софијан Фегули, Набил Бенталеб, Ислам Слимани и многи други. У квалификацијама за Свјетско првенство Алжир ће играти у групи са Нигеријом, Камеруном и Замбијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана