Radmilo Mihajlović, bivši fudbaler:Panceri mogu da ujedine titule

Dušan Repija
Radmilo Mihajlović, bivši fudbaler:Panceri mogu da ujedine titule

Beograd - Belgija i Njemačka ili Belgija i Francuska odlučivaće o novom šampionu Evrope.

Ovo smatra bivši as Željezničara Radmilo Mihajlović, koji će navijati za "svoju" Njemačku, u kojoj je i proveo dobar dio karijere igrajući za Bajern, Šalke i Ajntraht. Iako nije zadovoljan dosadašnjim kvalitetom fudbala, posebno manjkom atraktivnih poteza i napadačkih rješenja, smatra da su ove tri reprezentacije najviše pokazale.

- Belgija ima izuzetne igrače u svim linijama tima i mnogo opcija. Iz meča u meč igraju bolje i ne vidim da Vels, Poljska ili Portugalija mogu da ih zaustave. Drugi dio žrijeba je mnogo komplikovaniji, ali vjerujem da će Francuska i Njemačka odlučivati o finalisti, a volio bih da u finale, ali i do samog kraja ode Njemačka - rekao je Mihajlović.

On smatra da je Joakim Lev napravio dobar potez kada je u napad stavio klasičnog centarfora Marija Gomeza, a na klupu preselio "lažnu devetku" Marija Gecea.

- To je ključan trenutak. Ne sviđa mi se ova nova moda da treneri nešto eksperimentišu i igraju bez klasičnog napadača. Teško je probiti posebno zgusnute odbrane kada nemate centarfora koji može da spusti loptu i iskoristi jednu dobru loptu. To je Lev uvidio na vrijeme i sada Nijemcima rastu šanse. Mislim da mogu ujediniti titule, jer su i aktuelni prvaci svijeta - rekao je Mihajlović.

U četvrtfinalu ih čeka Italija, koja je mimo svih očekivanja pokazala odličnu igru.

- Dao bih blagu prednost Nijemcima, ali ne treba otpisivati Italijane. Još jednom su pokazali da su fudbalska nacija, bez obzira na to što više nemaju tako zvučna imena. Ali imena ne igraju, to smo najbolje vidjeli na primjeru Engleske - rekao je Mihajlović.

Po njemu Albion je i najveće razočarenje prvenstva.

- Islanđani su im održali čas fudbala i pokazali gdje im je mjesto. Ne mogu da shvatim da njihov lijevi bek (Deni Rouz) vrijedi 25 ili više miliona evra, a nema ništa što ga odvaja od drugih. Samo trči, a dribling i centaršut za njega su zahtjevni elementi. Odavno je poremećen sistem vrijednosti, što su dokazali Islanđani koji svi vrijede možda kao taj Rouz, a na terenu su očitali lekciju Englezima - zaključio je Mihajlović.

Španija zrela za remont

Pored Engleske, neprijatno je iznenadila Hrvatska, ali i dosadašnji vladar Evrope Španija.

- Hrvati su morali da prođu Portugaliju, jer su mnogo kvalitetnija ekipa. Španija je izgleda zrela za remont, jer je ovo drugo veliko takmičenje na kojem ispada u ranoj fazi. Vrijeme je da se povuku neki igrači, ali ne vidim njihove nasljednike, što bi trebalo da zabrine sve u Španiji - rekao je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana