Путин: Без Руса медаље вам мање вриједе

Агенције
Путин: Без Руса медаље вам мање вриједе

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да постоје двоструки аршини и да се води политчка кампања против руских спортиста.

Међународна атлетска федерација (IAAF) је суспендовала све руске атлетичаре са Игара у Рију због систематског допинга који је имао подршку државе.

Протеклих дана је суспендовано још 37 Руса у другим спортовима, јер су раније током каријере били позитивни на допинг или се сумњиче да су варали на тестовима.

"Кратковиди политичари не могу да оставе спорт на миру, упркос што спаја људе и елиминише контрадикторности међу земљама. Суспензије су отишле изван законских граница и здравог разума. Један број руских спортиста неправедно је "страдао" и против њих нема доказа", рекао је Путин, а преноси агенција Тас.

Путин је поручио да ће одсуство појединих руских спортиста ослабити предстојеће Олимпијске игре.

"Свака медаља у Рију, уз одсуство руских спортиста, вриједи много мање и има лош укус. Русија неће толерисати овакве суспензије својих спортиста и правду ће потражити на правним инстанцама. Ово је отворена дискриминација", закључио је предсједник Русије.

Путин је додао да се залаже за увођење јединствених међународних стандарда за контролу допинга, као и да јавност има лак приступ свих потребних информација.

Русија ће у Рију бити без више од 100 такмичара послије одлуке свјетских спортских савеза и јер су раније појединци били допинговани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана