Protiv Italije Srbija mora mnogo bolje

Agencije
Protiv Italije Srbija mora mnogo bolje

Istanbul - Košarkaši Srbije savladali su Mađarsku (86:78) u osmini finala Evropskog prvenstva, a za ulazak među četiri najbolje selekcije igraće u srijedu sa Italijom.

Utisak je da su "orlovi" dozirali ritam protiv sjevernih susjeda, koji su pokazali da znaju igrati i da nisu baš toliko naivni koliko je u najavi meča pričao njihov selektor Stojan Ivković. Zaprijetili su Mađari serijom od 9:0 početkom posljednje četvrtine i prišli na minus sedam, ali su košarkaši Srbije zadržali prednost. Ipak, igra protiv Italijana mora biti na višem nivou, pogotovo u odbrani, jer je uz sve poštovanje protivnika, prevelik broj primljenih poena od Mađarske. Bogdan Bogdanović je postigao 17 poena uz šest asistencija, dok je isto toliko dodao Ognjen Kumić uz devet skokova. "Azuri" su protiv Finske (70:57) pokazali da mogu biti vrlo opasan rival. Prije svega imaju odličnu petorku, a kada im ide kao što je to bio slučaj u najvećem dijelu osmine finala, onda je to problem za protivnika.

Grčka je na mala vrata ušla u eliminacionu fazu, ali je protiv Litvanije (77:64) pokazala da ima kvalitet za visoke domete. Litvanci nisu mogli pronaći rješenje u napadu, a sa druge strane Kostas Slukas i društvo nemilosrdno su kažnjavali svaku grešku. Letonci su i protiv Crne Gore (100:68) pokazali lepršavu košarku, možda i najljepšu u dosadašnjem dijelu Evrobasketa i zakazali duel protiv sjajne Slovenije. Kristaps Porzingis još jednom je oduševio elegancijom i kretnjom sa svojim 221 centimetrom, postigavši 25 poena.

- Mislim da sam se ovog ljeta znatno razvio kao igrač. Radio sam sa reprezentacijom nešto drugačije nego što bih u Niksima. Jedva čekam NBA da vidim koliko sam bolji - poslao je poruku Porzingis svim evropskim igračima koji su odlučili da preskoče ljeto u reprezentaciji.

Francuzi neće odbraniti bronzu od prije dvije godine jer su protiv Njemačke odigrali vrlo loš meč, a "panceri" iskoristili ukazanu priliku i otišli među osam najboljih. Utakmicama Španija - Turska i Hrvatska - Rusija sinoć je završena osmina finala. Danas je slobodan dan, a sutra se igraju dva meča osmine finala.

Poznata lica na tribinama

"Orlovi" nisu imali previše navijača protiv Mađarske, ali je svečana loža bila puna poznatih lica. Bivši fudbaleri Dejan Stanković i Marko Pantelić, kao i doskorašnji trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić gledali su kako momci Aleksandra Đorđevića u laganom ritmu melju Mađare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana