Против Италије Србија мора много боље

Агенције
Против Италије Србија мора много боље

Истанбул - Кошаркаши Србије савладали су Мађарску (86:78) у осмини финала Европског првенства, а за улазак међу четири најбоље селекције играће у сриједу са Италијом.

Утисак је да су "орлови" дозирали ритам против сјеверних сусједа, који су показали да знају играти и да нису баш толико наивни колико је у најави меча причао њихов селектор Стојан Ивковић. Запријетили су Мађари серијом од 9:0 почетком посљедње четвртине и пришли на минус седам, али су кошаркаши Србије задржали предност. Ипак, игра против Италијана мора бити на вишем нивоу, поготово у одбрани, јер је уз све поштовање противника, превелик број примљених поена од Мађарске. Богдан Богдановић је постигао 17 поена уз шест асистенција, док је исто толико додао Огњен Кумић уз девет скокова. "Азури" су против Финске (70:57) показали да могу бити врло опасан ривал. Прије свега имају одличну петорку, а када им иде као што је то био случај у највећем дијелу осмине финала, онда је то проблем за противника.

Грчка је на мала врата ушла у елиминациону фазу, али је против Литваније (77:64) показала да има квалитет за високе домете. Литванци нису могли пронаћи рјешење у нападу, а са друге стране Костас Слукас и друштво немилосрдно су кажњавали сваку грешку. Летонци су и против Црне Горе (100:68) показали лепршаву кошарку, можда и најљепшу у досадашњем дијелу Евробаскета и заказали дуел против сјајне Словеније. Кристапс Порзингис још једном је одушевио елеганцијом и кретњом са својим 221 центиметром, постигавши 25 поена.

- Мислим да сам се овог љета знатно развио као играч. Радио сам са репрезентацијом нешто другачије него што бих у Никсима. Једва чекам НБА да видим колико сам бољи - послао је поруку Порзингис свим европским играчима који су одлучили да прескоче љето у репрезентацији.

Французи неће одбранити бронзу од прије двије године јер су против Њемачке одиграли врло лош меч, а "панцери" искористили указану прилику и отишли међу осам најбољих. Утакмицама Шпанија - Турска и Хрватска - Русија синоћ је завршена осмина финала. Данас је слободан дан, а сутра се играју два меча осмине финала.

Позната лица на трибинама

"Орлови" нису имали превише навијача против Мађарске, али је свечана ложа била пуна познатих лица. Бивши фудбалери Дејан Станковић и Марко Пантелић, као и доскорашњи тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић гледали су како момци Александра Ђорђевића у лаганом ритму мељу Мађаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана