Primio se Gatuzov pelcer

Priredio: Dušan Repija
Primio se Gatuzov pelcer

Banjaluka - Italijanski velikan Milan polako dobija prepoznatljive obrise kakve dugo čekaju njegovi navijači, a bez sumnje najzaslužniji čovjek za preokret sezone je trener Đenaro Gatuzo.

Nekada umjetnik bez lopte, koji u toku 90 minuta nije odmarao ni jedan jedini sekund, uspio je za kratko vrijeme da svoj ratnički stil usadi igračima koji su pod vođstvom Vinćenca Montele izgledali potpuno bezlično. Nema ovaj Milan kapacitet da se nosi sa Juventusom i Napolijem, ali kvalitetom i, prije svega, uloženim milionima prošlog ljeta zaslužuje da se bori za ulazak u Ligu šampiona, što sa popularnim Pitbulom kraj klupe polako postaje realnost. Pobjeda protiv Rome u Rimu (2:0) približila je "rosonere" četvrtom mjestu na "samo" sedam bodova. Razlika je i dalje poprilično velika, ali su momentum i forma na strani Gatuzovih igrača u odnosu na Inter i Romu.

- Nisam imao prevelika očekivanja kada sam došao, znao sam da preuzimam vruć krompir. Volim da se borim, ne volim stvari koje su previše lake, pa sam pristao da se vratim u klub u kojem sam proveo 14 godina. Za mene je to izazov, ali i poštovanje koje sam doživio. Sada je mnogo lakše, ali početak nije bio lak. Lijepo je danas biti trener ovim momcima, ali sutra je novi dan u kojem počinjemo od nule. Hoću da budem noćna mora igračima do kraja sezone - rekao je Gatuzo u svom stilu.

Fudbaleri Milana pucaju od samopouzdanja, što se baš ne može reći za rivale, a stvari bi dodatno mogle da se poboljšaju u nedjelju kada je veliki milanski derbi.

- Već smo počeli pripremu za taj meč. Vidjećemo da li će svi momci moći da igraju, a od onih koji izađu hoću da uvijek igraju srcem - zaključio je Gatuzo.

Incident sa Kolarovom

Prgavi Kalabrijac imao je zanimljiv okršaj sa Aleksandrom Kolarovom tokom prvog poluvremena meča na "Olimpiku". Razmijenili su nekoliko psovki kada je Kolarov prišao da izvede aut neposredno kraj Milanove klupe, ali su se po završetku meča srdačno zagrlili i ispričali, te uz osmijeh prokomentarisali situaciju tokom meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana