Позив који је промјенио све за Шарапову

Б92
Позив који је промјенио све за Шарапову

Један позив био је довољан да друга тенисерка свијета Марија Шарапова заборави меч на којем је умало завршила своје учешће на Аустралијан Опену.

Руска тенисерка ту мисли на меч са сународницом Александром Пановом, која је мјесто у главном жребу на првом Грен слему сезоне изборила кроз квалификације.

Шарапова је тада спасла двије меч лопте Панове и на крају славила са 6:4, 4:6, 7:5, да би у уторак прошла у полуфинале у Мелбурну, тријумфом над Канађанком Јуџини Бушар са 6:3, 6:2.

"Не желим да добијем такав позив од оца много пута током турнира", рекла је Шарапова.

Позив њеног оца Јурија дошао је послије меча на којем је имала и 51 неизнуђену грешку. Јуриј је био тај који је Шарапову научио да игра тенис и био јој је тренер годинама, а руска тенисерка је новинарима пренијела љепшу верзију разговора.

"Рекао ми је: ‘Ово је неприхватљиво’. Ипак, ја волим када су људи искрени. Нису ми потребни људи који ми говоре да сам сјајна и да ћу бити боља на слиједећем мечу. Ако сте одиграли лош меч, онда сте заиста одиграли лош меч. Због тога треба да изађете опет на терен и преокренете ствари", нагласила је Шарапова.

Шарапова ће се у полуфиналу састати са још једном сународницом Јекатерином Макаровом, која је елиминисала трећу тенисерку свијета Симону Халеп.

"Лијепо је знати да ће једна од Рускиња бити у финалу. Када играм са сународницом, трудим се да не размишљам о томе. Ипак се обе трудимо да будемо она која ће освојити последњи поен на мечу", истакла је Шарапова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана