Повреда и Роџер јачи од Новака

Б92
Повреда и Роџер јачи од Новака

Новак Ђоковић поражен је у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу од Роџера Федерера са 7:5, 6:2.

Српски тенисер био је далеко од свог најбољег издања због очигледне повреде зглоба десне руке, па није могао да се на прави начин супротстави Швајцарцу, пише Б92.

И поред повреде, Ђоковић је у првом сету пропустио двије везане сет лопте на сервис Швајвцарца у десетом гему и од тог тренутка потпуно је пао и физички и ментално.

Био је ово 34. међусобни дуел Ђоковића и Федерера и 18. побједа Швајцарца који ће у финалу играти против сународника Станисласа Вавринке. Он је у првом полуфиналу савладао Давида Ферера са 2-0.

Ток меча:

Новак је имао упадљиво велики бандаж на десној руци, али је успио да без проблема добије уводни сервис гем. Већ у другом имао је 0:30, али Федерер је успио да се извуче из неугодне ситуације.

Федерер је на старту меча лакше добијао своје гемове, па је након проблема у првом, наредна два добио без изгубљеног поена.

Ђоковић је очигледно имао проблема са десним ручним зглобом, био је далеко од своје најбоље игре, па је Федерер у деветом гему стигао до прве брејк шансе. Ипак није успио да је искористи, био је превише агресиван и Ђоковић је успио да поведе са 5:4.

У наредном гему Ђоковић је стигао до двије везане сет лопте, али сада се Федерер извукао, одиграо је храбро и успио је да изједначи на 5:5. У 11. гему Ђоковић је имао 40:0, али изгубио је пет везаних поена И Федерер је дошао у прилику да одсервира за први сет. Ту прилику није пропустио и послије 49 минута водио је са 1-0 (7:5).

У другом сету Ђоковићева игра је још више пала, очигледно није могао да игра на максималном нивоу због повреде, па је Федерер у трећем гему направио брејк за 2:1. Све је практично већ тада било готово, а у наставку је Федерер направивши још један брејк изборио нови окршај са земљаком Вавринком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана