Posljednja šansa Barsi za trofej

Dušan Repija
Posljednja šansa Barsi za trofej

Valensija - Stadion "Mestalja" večeras od 21.30 časova biće poprište novog duela Barselone i Real Madrida, trećeg ove sezone, ali prvog u kojem velikani odlučuju o trofeju Kupa kralja.

Iako ovo takmičenje baš i ne uživa najveći ugled, lako bi se moglo desiti da je večerašnji meč posljednja šansa Barselone da sezonu završi bar sa jednim peharom. Katalonci su ispali u četvrtfinalu Lige šampiona od Atletiko Madrida, a poraz prošlog vikenda od Granade značajno im je smanjio šanse za titulu u Primeri, pošto pet kola prije kraja zaostaju četiri boda za Atletikom i tri za Realom. Dodatni problem za trenera Herarda Martina predstavljaju povrede pošto ni na ovom meču neće moći da računa na golmana Viktora Valdesa i Đerara Pikea, a mediji u Španiji prenose da ni atmosfera u svlačionici nije baš na zavidnom nivou. U takvoj konstelaciji snaga jedini čovjek koji može da pokrene tim je Lionel Mesi. Argentinac je najbolji strijelac u istoriji "el klasika" sa 21 pogotkom, a prije samo dvadesetak dana postigao je het-trik u prvenstvenom duelu na "Santijago Bernabeuu". Poslije meča u kome je označen kao glavni krivac za eliminaciju iz Lige šampiona, Mesi će svakako imati imperativ da se dokaže. Dodatni motiv sigurno će mu biti i činjenica da još čeka na pobjedu protiv Reala u Kupu.

- Moramo da zbijemo redove i pokažemo da smo najbolji u najtežim trenucima. Meč za trofej uvijek je važan, bez obzira na to o kakvom finalu se radi - rekao je vezni igrač Barselone Čavi.

U Realu je nešto bolja situacija, bez obzira na turbulentan meč u Dortmundu. Problem za Karla Anćelotija je povreda Kristijana Ronalda koji će gotovo sigurno propustiti ovaj meč.

- Barsina filozofija se svodi na posjed lopte preko koga kontroliše utakmicu, naš zadatak biće da ih osujetimo. Učinićemo sve što je u našoj moći da Ronaldo zaigra, ali sigurno je da nećemo rizikovati. U svakom slučaju, ekipi neće biti prvi put da igra bez njega, igrači znaju da se može i mora i pod takvim okolnostima. Utakmica ima ogromnu važnost da bi bilo čije odsustvo, pa i Ronaldovo, smjelo nekoga da obeshrabri - rekao je Anćeloti.

Antić

Srpski stručnjak Radomir Antić, koji je nekada trenirao Barselonu i Real, vjeruje da Lionel Mesi ne želi previše da se trudi na terenu jer ne voli da igra na krilnoj poziciji. Argentinac je u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona pretrčao 6,8 kilometara, samo 1,5 kilometara više od golmana Manuela Pinta.

- Mesi nije mnogo trčao jer mu je trener rekao da igra kao krilo. To je bio njegov način da kaže da ne želi da bude na toj poziciji. Ova situacija je slična onoj kada je Van Gal primorao Rivalda da igra na levoj strani, a ovaj bi, svaki put kada bi dobio loptu, dodao Vinstonu Bogardu - rekao je Antić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana