Portugalija preko penala do polufinala

B92
Portugalija preko penala do polufinala

Fudbaleri Portugalije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pobjedom nad Poljskom 5:3 na penale, poslije 1:1 tokom 120 minuta.

Rui Patrisio je odbranio šut Jakubu Blaščikovskom u četvrtoj seriji, da bi trijumf opet donio rezervista Rikardo Kvarežma.

Poljska je sjajno otvorila meč i povela već u drugom minutu prvim golom Roberta Levandovskog na EURO, ali je u 33. minutu izjednačio 18-godišnji Renato Sančez sjajnim udarcem lijevom nogom sa oko 20 metara.

Portugal je u nastavku meča imao više od igre, bio je konkretniji u završnici akcija, ali je Kristijano Ronaldo upropastio dvije sjajne situacije promašivši loptu u odsudnim trenucima.

Poljaci nisu uspijevali da pronađu novi prostor za Levandovskog ili Milika, rijetko su prijetili golu Portugala, ali ovaj put nisu imali sreće u penal seriji kao u osmini finala sa Švajcarskom.

Portugalija je tako bez ijedne pobjede u regularnih 90 minuta na pet mečeva stigla do polufinala EP, gdje će igrati sa boljim iz duela u kojem se u petak sastaju Belgija i Vels, u Lilu.

Ovo je Portugaliju peto polufinale na evropskim prvenstvima, a do sada su samo jednom se borili za titulu, kao domaćini 2004. kada ih je u finalu šokirala Grčka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana