Португалија преко пенала до полуфинала

Б92
Португалија преко пенала до полуфинала

Фудбалери Португалије пласирали су се у полуфинале Европског првенства побjедом над Пољском 5:3 на пенале, послије 1:1 током 120 минута.

Руи Патрисио је одбранио шут Јакубу Блашчиковском у четвртој серији, да би тријумф опет донио резервиста Рикардо Кварежма.

Пољска је сјајно отворила меч и повела већ у другом минуту првим голом Роберта Левандовског на ЕУРО, али је у 33. минуту изједначио 18-годишњи Ренато Санчез сјајним ударцем лијевом ногом са око 20 метара.

Португал је у наставку меча имао више од игре, био је конкретнији у завршници акција, али је Кристијано Роналдо упропастио двије сјајне ситуације промашивши лопту у одсудним тренуцима.

Пољаци нису успијевали да пронађу нови простор за Левандовског или Милика, ријетко су пријетили голу Португала, али овај пут нису имали среће у пенал серији као у осмини финала са Швајцарском.

Португалија је тако без иједне побједе у регуларних 90 минута на пет мечева стигла до полуфинала ЕП, гдје ће играти са бољим из дуела у којем се у петак састају Белгија и Велс, у Лилу.

Ово је Португалију пето полуфинале на европским првенствима, а до сада су само једном се борили за титулу, као домаћини 2004. када их је у финалу шокирала Грчка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана