Pep Gvardiola: Doktori krivi za poraz od Porta

Danijel Radujković
Pep Gvardiola: Doktori krivi za poraz od Porta

Minhen - Dugogodišnji ljekar Bajerna iz Minhena Hans Vilhelm Miler Volfart bio je dobar za 15 trenera ovog kluba od 1977. godine, ali ne i sadašnjem Pepu Gvardioli koji je njega i njegov tim optužio za loš rezultat u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Porta (1:3).

“Bavarci” u posljednje vrijeme nemaju sreće sa povredama igrača pošto su trenutno van stroja Frenk Riberi, Arjen Roben, Bastijan Švajnštajger, Havi Martinez, David Alaba, Tom Štarke i Mehdi Benatija. Prema mišljenju Gvardiole za ovakvu situaciju je odgovoran medicinski tim na čelu sa Volfartom. On ih je optužio za neočekivan poraz od Porta nakon čeka je Volfart podnio ostavku. Gvardiola očigledno nije mogao mirno da podnese poraz kojim je njegova ekipa došla na korak od ispadanja iz elitnog takmičenja.

- Odnos povjerenja u Bajernu je trajno poremećen - napisao je Volfart u saopštenju.

On je glavni ljekar Bajerna od 1977. godine i za to vrijeme uspješno je sarađivao između ostalih i sa Francom Bekenbauerom, Jupom Hajnkesom, Otmarom Hicfildom, Lujom van Galom. Takođe, u karijeri je liječio mnoge vrhunske sportiste, među kojima i aktuelnog rekordera i olimpijskog šampiona u sprintu Jamajkanca Juseina Bolta, kao i legendarnog tenisera Borisa Bekera, a pri tome je bio i ljekar njemačke reprezentacije. Gvardiola je u klub došao 2014. godine, a odnos sa Volfartom je napet otkako je igrač ekipe Tijago Alkantara poslat na terapiju u Barselonu, bez konsultacije Bajernovog ljekara. Stvar je kulminirala kada se povrijedio Benatija u utakmici protiv Bajer Leverkuzena i to se nimalo nije dopalo glavnom strategu “bavaraca”. Nakon što je Marokanac napustio teren zbog povrede Gvardiola se okrenuo prema ljekarskom timu na klupi i ironično im zapljeskao. To se nije dopalo ljekarskoj službi Bajerna, a kap koja je prelila čašu bila je pomenuta utakmica sa Portom.

Utakmice

Bajern Minhen trenutno vodi u Bundesligi sa deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Volfzburg. Tu je stvar već gotova, ali ekipa će bez glavnog ljekara morati da igra polufinale Kupa sa Borusijom iz Dortmunda, a sljedećeg utorka u Minhenu treba da nadoknadi rezultatski deficit protiv Porta (1:3) u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana