Partizanu teška grupa

Agencije
Partizanu teška grupa

Barselona - Košarkaši Partizana igraće u grupi E Evrokupa iduće sezone, a protivnici će im biti Lijetuvos Ritas, Banvit, Krasni oktobar, Hapoel i Asesoft, odlučeno je juče žrijebom.

Izabranici trenera Duška Vujoševića putovaće u Litvaniju (Viljnus), Tursku (Bandirma), Rusiju (Volgograd), Izrael (Jerusalim) i Rumuniju (Ploešti) tokom grupne faze koja počinje 14. oktobra i završava se 17. decembra.

- Evroliga počinje da gaji čudan odnos prema nama i ne mogu da uđem u njihove motive. Grupa je komplikovana, ekipe su jake i imaćemo teška putovanja. Moramo da budemo koncentrisani da rešimo problem BAT-a (nemaju pravo registracije igrača) i da sa još jednim pojačanjem dođemo do situacije da imamo tim koji je u stanju da podnese težinu takmičenja u kojem nastupa i dostojanstveno reprezentujemo klub - rekao je Vujošević.

Po četiri najbolja tima iz svake grupe proći će u "Last 32 fazu" u kojoj će im se priključiti osam timova iz Evrolige, a svi će biti podijeljeni u osam grupa sa po četiri ekipe. Po dva najbolja će se plasirati u eliminacionu fazu, a od osmine finale do finala biće igran meč kod kuće i u gostima.

Grupe

Zapadna konferencija

A: Bamberg, Saragosa, Ređio Emilija, Strazbur, Pariz, Bon

B: Kantu, Gran Kanarija, Ostende, ASVEL, Dižon, Artland

C: Nimburk, Sevilja, Virtus Roma, Šarlroa, Nansi, Oldenburg

 

Istočna konferencija

D: Himki, Bešiktaš, Zenit, Riga, Olimpija, Solnok

F: Lokomotiva Kubanj, Karšijaka, Budućnost, Ventspils, Zielona Gora, PAOK

 

Grupa E: Lijetuvos Ritas, Banvit, Krasni oktobar, Partizan, Hapoel, Asesoft

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana