Партизану тешка група

Агенције
Партизану тешка група

Барселона - Кошаркаши Партизана играће у групи Е Еврокупа идуће сезоне, а противници ће им бити Лијетувос Ритас, Банвит, Красни октобар, Хапоел и Асесофт, одлучено је јуче жријебом.

Изабраници тренера Душка Вујошевића путоваће у Литванију (Виљнус), Турску (Бандирма), Русију (Волгоград), Израел (Јерусалим) и Румунију (Плоешти) током групне фазе која почиње 14. октобра и завршава се 17. децембра.

- Евролига почиње да гаји чудан однос према нама и не могу да уђем у њихове мотиве. Група је компликована, екипе су јаке и имаћемо тешка путовања. Морамо да будемо концентрисани да решимо проблем БАТ-а (немају право регистрације играча) и да са још једним појачањем дођемо до ситуације да имамо тим који је у стању да поднесе тежину такмичења у којем наступа и достојанствено репрезентујемо клуб - рекао је Вујошевић.

По четири најбоља тима из сваке групе проћи ће у "Ласт 32 фазу" у којој ће им се прикључити осам тимова из Евролиге, а сви ће бити подијељени у осам група са по четири екипе. По два најбоља ће се пласирати у елиминациону фазу, а од осмине финале до финала биће игран меч код куће и у гостима.

Групе

Западна конференција

А: Бамберг, Сарагоса, Ређио Емилија, Стразбур, Париз, Бон

Б: Канту, Гран Канарија, Остенде, АСВЕЛ, Дижон, Артланд

Ц: Нимбурк, Севиља, Виртус Рома, Шарлроа, Нанси, Олденбург

 

Источна конференција

Д: Химки, Бешикташ, Зенит, Рига, Олимпија, Солнок

Ф: Локомотива Кубањ, Каршијака, Будућност, Вентспилс, Зиелона Гора, ПАОК

 

Група Е: Лијетувос Ритас, Банвит, Красни октобар, Партизан, Хапоел, Асесофт

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана