Partizan u Bugarskoj vodi bitku za Evropu

Agencije
Partizan u Bugarskoj vodi bitku za Evropu

Razgrad - Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Partizana igraju večeras od 20 časova u Razgradu protiv šampiona Bugarske Ludogoreca.

Oni će pokušati da u reprizi prošlogodišnjeg duela sa istim protivnikom promijene konačan ishod, pošto su tada Bugari prošli dalje ukupnim rezultatom 3:1. Eventualni prolaz protiv Ludogoreca donio bi Beograđanima plasman u plej-of Lige šampiona, odnosno siguran ostanak na međunarodnoj sceni. Eliminacijom Ludogoreca, odnosno ulaskom u četvrto kolo "crno-bijeli" bi bili na korak od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, a u slučaju neuspjeha u toj fazi takmičili bi se po grupama u Ligi Evrope.

- Ovo je jedna od dve najbitnije utakmice ove godine. Donosi nam mnogo, dobrim rezultatom možemo da se nadamo narednom kolu. Spremali smo se, znamo ih i od prošle godine. Imamo kvalitetniji i iskusniji tim nego prošle sezone i vidimo šansu za prolaz u naredno kolo - rekao je bek Partizana Vladimir Volkov i dodao da ne vjeruje da Ludogorec dvije godine zaredom može nadvisiti njegove saigrače i njega.

Iako imaju vrlo kvalitetne pojedince, Bugari nisu najbolje startovali u novoj sezoni. Savladali su Didelanž u drugom pretkolu (4:0, 1:1), a nisu uspjeli da slave u prva dva kola domaćeg šampionata.

- Iskren da budem, nije mi drago što je tako, bolje da je drugačija situacija, ali nećemo se zavaravati. Idemo tamo da odigramo dobar meč, jer je ovo za nas možda i najvažnija utakmica u celoj sezoni. Želimo dobar rezultat, ali biće nam teško. Ludogorec ima odličnu ekipu, samo jedan igrač im je otišao u odnosu na prošlu godinu - rekao je napadač Partizana Petar Škuletić.

On je dodao da "crno-bijeli" neće odustati od napadačkog stila igre.

- Igraćemo sa dva špica. Imamo šanse, gledali smo ih i znamo gde su im mane. Moramo to da iskoristimo da bismo bili u boljoj poziciji pred revanš - istakao je Škuletić.

Parovi

U prvim utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sastaju se: Aktobe - Steaua (17 časova), Karabak - Salcburg (17.30), AEL Limasol - Zenit (18), Dnjipro - Kopenhagen (18), Helsinki - APOEL (18), Grashopers - Lil (19), Fejenord - Bešiktaš (20), Ludogorec - Partizan (20), Standard - Panatinaikos (20), Alborg - Dinamo Z. (20.15), Maribor - Makabi TA (20.30), Legija - Seltik (20.45).

 

Kasnio let

"Crno-bijeli" baš nemaju sreće sa letovima ove godine. Prije sedam dana namučili su se da dođu do Farskih ostrva, a ni juče nisu bili bolje sreće. Naime, čarter let na relaciji Beograd - Varna kasnio je 70 minuta pa je ekspedicija Partizana poletjela u 11.10 umjesto u deset časova. Zvaničnog objašnjenja nije bilo, a čelnici kompanije objasnili su da je do zakašnjenja došlo iz operativnih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana