Партизан у Бугарској води битку за Европу

Агенције
Партизан у Бугарској води битку за Европу

Разград - Први меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона фудбалери Партизана играју вечерас од 20 часова у Разграду против шампиона Бугарске Лудогореца.

Они ће покушати да у репризи прошлогодишњег дуела са истим противником промијене коначан исход, пошто су тада Бугари прошли даље укупним резултатом 3:1. Евентуални пролаз против Лудогореца донио би Београђанима пласман у плеј-оф Лиге шампиона, односно сигуран останак на међународној сцени. Елиминацијом Лудогореца, односно уласком у четврто коло "црно-бијели" би били на корак од пласмана у групну фазу Лиге шампиона, а у случају неуспјеха у тој фази такмичили би се по групама у Лиги Европе.

- Ово је једна од две најбитније утакмице ове године. Доноси нам много, добрим резултатом можемо да се надамо наредном колу. Спремали смо се, знамо их и од прошле године. Имамо квалитетнији и искуснији тим него прошле сезоне и видимо шансу за пролаз у наредно коло - рекао је бек Партизана Владимир Волков и додао да не вјерује да Лудогорец двије године заредом може надвисити његове саиграче и њега.

Иако имају врло квалитетне појединце, Бугари нису најбоље стартовали у новој сезони. Савладали су Диделанж у другом претколу (4:0, 1:1), а нису успјели да славе у прва два кола домаћег шампионата.

- Искрен да будем, није ми драго што је тако, боље да је другачија ситуација, али нећемо се заваравати. Идемо тамо да одиграмо добар меч, јер је ово за нас можда и најважнија утакмица у целој сезони. Желимо добар резултат, али биће нам тешко. Лудогорец има одличну екипу, само један играч им је отишао у односу на прошлу годину - рекао је нападач Партизана Петар Шкулетић.

Он је додао да "црно-бијели" неће одустати од нападачког стила игре.

- Играћемо са два шпица. Имамо шансе, гледали смо их и знамо где су им мане. Морамо то да искористимо да бисмо били у бољој позицији пред реванш - истакао је Шкулетић.

Парови

У првим утакмицама трећег кола квалификација за Лигу шампиона састају се: Актобе - Стеауа (17 часова), Карабак - Салцбург (17.30), АЕЛ Лимасол - Зенит (18), Дњипро - Копенхаген (18), Хелсинки - АПОЕЛ (18), Грасхоперс - Лил (19), Фејенорд - Бешикташ (20), Лудогорец - Партизан (20), Стандард - Панатинаикос (20), Алборг - Динамо З. (20.15), Марибор - Макаби ТА (20.30), Легија - Селтик (20.45).

 

Каснио лет

"Црно-бијели" баш немају среће са летовима ове године. Прије седам дана намучили су се да дођу до Фарских острва, а ни јуче нису били боље среће. Наиме, чартер лет на релацији Београд - Варна каснио је 70 минута па је експедиција Партизана полетјела у 11.10 умјесто у десет часова. Званичног објашњења није било, а челници компаније објаснили су да је до закашњења дошло из оперативних разлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана