PSŽ nemoćan bez Nejmara, Real nokautirao Svece, nula na Enfildu

B92
PSŽ nemoćan bez Nejmara, Real nokautirao Svece, nula na Enfildu

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula plasirali su se u četvrtinu finala Lige šampiona.

Real je pobjedio Pari Sen Žermen 2:1 u revanšu u Parizu i sa ukupnih 5:2 eliminisao jednog od glavnih izazivača za evropski tron.

S druge strane, Liverpul i Porto su remizirali bez golova na Enfildu, pa su "crveni" dalje prošli zahvaljujući impresivnih 5:0 na Dragau.

PSŽ nije imao snage da se suprotstavi Madriđanima bez Nejmara da Silve. Imali su "Sveci" inicijativu u prvom poluvremenu na Parku prinčeva, ali jalovu.

Real je bio znatno opasniji iz kontranapada, a golman Alfonso Areola je sprečio Špance da već u prvom poluvremenu ovjere pobjedu u dvomeču.

Tek u završnici prvih 45 minuta PSŽ je konkretno zapretio golu Reala, ali je i između stativa Madriđana odličan bio golman Kejlor Navas.

Ipak, početkom drugog poluvremena Real dolazi do gola odluke. Lukas Vaskes je fantastično centrirao sa lijeve strane, a Kristijano Ronaldo se na drugoj stativi se vinuo visoko i glavom postigao 14. gol u takmičenju ove sezone, a na devetom uzastopnom meču.

Parižani su potom pogubili "konce" igre, posebno se iznervirao Marko Verati koji zbog prigovora sudiji dobija drugi žuti karton.

Ipak, nekoliko minuta kasnije PSŽ poravnava rezultat. Edinson Kavani se odlično snašao u gužvi u kaznenom prostoru Reala i uspio nekako da ugura loptu u gol.

Međutim, domaćin nije uspio da izbegne poraz na oproštaju od Evrope. Deset minuta prije kraja poslije traljave reakcije domaće odbrane, Kazemiro uz pomoć odbitka donosi novu pobjedu Realu.

U drugom meču dana nije bilo golova, ali ne zbog nezainteresovanosti dvije strane. Tražio je Liverpul pobjedu i na svom terenu, ali nije uspio.

"Crveni" su dominirali tokom 90 minuta protiv Porta, konstantno napadali, ali su za razliku od Dragaa bilo očajni u završnici. Nije pomogao ni ulazak Mohameda Salaha u posljednjih 15 minuta sa klupe

Moglo bi se reći da domaćin nije imao ni sreće, s obzirom da je Sadio Mane pogodio stativu u prvom poluvremenu. Nekoliko minuta ranije je poslao loptu za malo preko gola sa svega nekoliko metara udaljenosti.

U drugom poluvremenu zaprijetio je i Roberto Firmino, ali defanzivci Porta stižu da ga izblokiraju u posljednjem trenutku.

U samoj završnici Porto je prvi put konkretno zapretio, Tores je šutirao nakon odbitka, ali je i njegov udarac izblokiran.

Najbolju šansu je dva minuta prije kraja imao Dani Ings, sjajni je skočio poslije centaršuta, šutirao je glavom iz neposredne blizine, ali je Iker Kasiljas pokazao zašto ima čak 167 nastupa u elitnom takmičenju.

LŠ se nastavlja u sredu, Mančester siti dočekuje Bazel (prvi meč 4:0), dok je derbi na Vembliju gdje Juventus gostuje Totenhemu (2:2 u Torinu).

LŠ, revanši osmine finala:
PSŽ – Real Madrid 1:2 (prvi meč 1:3)
Kavani 71 – Roaldo 52, Kazemiro 80
Liverpul – Porto 0:0 (5:0)

Srijeda:
20:45 M. Siti – Bazel (4:0)
20:45 Totenhem – Juventus (2:2)

13. mart:
20:45 M. Junajted – Sevilja (0:0)
20:45 Roma – Šahtjor - prvi meč (1:2)

14. mart:
18:00 Bešiktaš – Bajern (0:5)
20:45 Barselona – Čelsi (1:1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana