PSŽ nadoknadio 0:2 na Enfildu, Firmino srušio “Svece” u 92

B92
PSŽ nadoknadio 0:2 na Enfildu, Firmino srušio “Svece” u 92

Fudbaleri Liverpula savladali su PSŽ 3:2 u spektakularnom meču na startu nove sezone Lige šampiona.

“Sveci” su uspjeli da nadoknade dva gola zaostatka iz prvih pola sata utakmice, ali su u nadoknadi vremena ostali praznih šaka na Enfildu.

Junak “redsa” je u 92. minutu bio Brazilac Roberto Firmino, sjajnim golom nakon što je sa dva lažnjaka izbacio Markinjosa.

Liverpul je počeo meč furioznim napadima, domaćin je “torpedovao” gol PSŽ preko Van Dajka, Milnera i Gomesa u prvih 15 minuta, da bi tek u 17. “Sveci” odgovorili preko Nejmara.

Uslijedilo je mirnih 15-ak minuta, a onda “blickrig” Liverpula i dva gola za šest minuta. Prvo je Danijel Staridž sjajnim udarcem glavom donio vođstvo, da bi u 36. minutu Džejms Milner savladao Areolu sa bijele tačke, nakon faula Bernata nad Aleksander-Arnoldom.

Međutim, pet minuta prije poluvremena PSŽ se vraća u “život” zahvaljujući Tomasu Menijeu, koji koristi odbitak i preciznim udarcem uz desnu stativu smanjuje na 1:2 pred odmor.

U drugom poluvremenu je pao tempo igre, Liverpul je kontrolisao ritam, ali nije bilo uzbuđenja pred golovima. Tako se igralo do posljednjih pola sata kada su se dva tima opet razigrala.

Probudio se i Mohamed Salah, ali ni on ni Staridž nisu uspijeli da opet savladaju Areolu. Osam minuta prije kraja fantastičnu priliku je poslije veleslaloma sebi stvorio Mane, ali je lopta prozujala pored stative u gol aut.

Već u slijedećem napadu je uslijedila surova kazna. Nejmar je promešao vezni red i odbranu Liverpula, a onda ispred kaznenog prostora odložio loptu do Mbapea koji lako matira Alisona.

Mnogi su već vidjeli podjelu bodova, kada je u 92. minutu bljesnuo rezervista Firmino, koji zbog povrede oka zamalo nije propustio meč. Nadmurio je zemljaka Markinjosa i donio velika tri boda “redsima”.

U drugom meču Grupe C u Beogradu, Crvena zvezda je odoljela Napoliju. U drugom kolu Grupe C, PSŽ dočekuje Zvezdu, dok Liverpul gostuje Napoliju. Mečevi su na programu 3. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana