Орлови заказали финале са Словенијом

Б92
Орлови заказали финале са Словенијом

Истамбул - Кошаркаши Србије пласирали су се у финале Евробаскета драматичном побједом над Русијом, резултатом 87:79!

Србија је током утакмице имала и 16 поена предности, Руси су се вратили захваљујући невјероватном шуту у другом полувремену, али је онда ствари у своје руке преузео Богдан Богдановић и одвео 'Орлове' до борбе за златну медаљу.

Прво је минут и по прије краја постигао веома важну тројку, а онда минијатуром дефинитивно рјешио питање побједника. Потом су тачку на нову феноменалну и храбру партију ставили Драган Милосављевић и Владимир Лучић и Србија ће се у недјељу борити са Словенијом за златну медаљу.

Изабраници Салета Ђорђевића послије осам година ће играти у финалу Евробаскета, тада су у Пољској убједљиво поражени од Шпаније.

Утакмицу у 'Синан Ердем арени' Србија је почела одличном одбраном и видјело се да је акценат стављен да се заустави Алексеј Швед. После уводних поена нашег тима, играч Химкија је стигао до свог учинка, али га нису превише добро пратили други играчи.

Такође, Богдан Богдановић је био изузетно расположен на старту, погодио је тројку из трећег покушаја и много опуштеније наставио да затрпава мрежицу ривала. Стартни центар Огњен Кузмић зарадио је двије брзе личне грешке, уступио је мјесто Бобију Марјановићу и тада је кренуо шоу двојице играча.

Центар Детроита поигравао се са чуварима, погађао из свих дијелова рекета, а стигао је и да у стилу одсутног Милоша Теодосића упосли Владимира Лучића. Богдановић и Марјановић постигли су по 13 поена, Србија је одиграла сјајно прво полувреме и дошла на корак од пласмана у финале Евробаскета.

Финале је на програму у недељу од 20.30, а меч за бронзу игра се четири и по сата раније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана