One man show – застрашујући ураган који је уништио Надала

B92
One man show – застрашујући ураган који је уништио Надала

Рекордна седма титула Новака Ђоковића и исписивање историје на Аустралијан опену главна је спортска вијест медија широм планете.

Убједљива побједа у финалу над великим ривалом Рафаелом Надалом 6:3, 6:2, 6:3 многима не оставља сумњу ко је најбољи тенисер у овом тренутку на свијету, што су констатације и у Надаловој земљи – Шпанији.

Тамошњи водећи лист Марка тријумф свјетског броја један описује тако да је “Новак научио свијет да буде најбољи”.

“У Мелбурну без икакве сумње је најбољи, што доказује број трофеја, а и тренутно. Седми пут је крунисан у Аустралији, други пут преко Надала”, подсјећа Марка.

Мундо Депортиво доноси наслов “Новак уништио Надала”, уз текст да је нови краљ Аустралије био неизмерно моћан, а Ас “Ђоковићев ураган за седму титулу у Мелбурну”.

“Финале најављенио као ватрено завршило се са осјећајем разочарања. Новак са 31 годином, једном мање од Надала, послао је поруку да жели да буде најбољи у историји”, пише Ас.

Најдаље у похвалама иде каталонски Спорт, с сличном констатацијом као Ас.

“Очекивало се да ће бити жестоко финале, можда највеће у историји Надала и Ђоковића, али је стварност била другачија. Не само да се Ђоковић вратио на своју стару, најбољу верзију, већ је Надал био непрепознатљив. Овакав Новак је врло застрашујућ”.

На британском ББЦ-у у “хеду” је наслов “Доминантни Ђоковић освојио Аустралију” и подсјећање да је везао трећи грен слем у низу послије титула на Вимблдону и УС опену.

“Ђоковић се приближио Надалу и Федереру по броју грен слем титула. Сви су очекивали епско финале, као 2012, али се све брзо издешавало толико да је и публика била запањена. Ђоковић је био беспрекоран”.

Доминантна побједа српског аса није оставила равнодушним ни медије из региона у Хрватској, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

Хрватски портал Индекс истиче “Фантастични Новак разбио Надала”, уз занимљив опис завршетка финала.

“Надал се пред крај трећег сета иронично насмијао, као да је питао “А шта да радим?”, након што је Ђоковић још једном погодио линију и оставио Рафу без ријешења”, пише Индекс и додаје да је “Надал знао да губи финала на грен слемовима, али да га нико никада није надиграо као данас”.

Спортске новости пишу да се меч вијека претворио у шоу сензационалног Ђоковића.

“Многи су велико финале најављивали као меч вијека, окршај двојице великана у напону снаге, али на крају се све претворило у “one man show” у режији првог тенисера света”.

Црногорске Вијести наводе да је “савршени Ђоковић декласирао Надала” у доминацији каква се није очекивала, али се гледала два сата, а портал Кликс из БиХ да је Ђоковић исписао историју у Аустралији разбијањем Надала.

Дневни Аваз известио је да је Ђоковић показао да је далеко најбољи тенисер на планети тако што је против Надала “летио” по терену Род Лејвер арене.

Србин, осим што је на “Ози опену” поставио рекорд са седам титула, увећао је вођство на АТП листи са 2.635 поена више у односу на другопласираног Надала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана