Одбојкашице Србије освојиле титулу првака Европе

Танјуг
Одбојкашице Србије освојиле титулу првака Европе

Баку - Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је титулу првака Европе, пошто је вечерас у финалу шампионата у Азербејџану савладала Холандију са 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).


До друге титуле у историји, прве послије Београда 2011, изабранице Зорана Терзића предвођене феноменалном Тијаном Бошковић са 28 поена, дошле су са импресивних шест побједа, уз само два изгубљена сета.

Бронзану медаљу освојила је Турска, која је у мечу за треће мјесто савладала селекцију Азербејџана са 3:1 у сетовима.

Додик честитао одбојкашицама Србије европско злато

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је вечерас женској одбојкашкој репрезентацији Србије освајања златне медаље на Европском првенству.

"Освајањем златне медаље наставили сте сјајан низ одличних резултата на великим такмичењима којим исписујете нову страницу у историји српске женске одбојке. Увјерен сам да ћете у времену које је пред нама наставити низати побједе и освајати трофеје и на најбољи могући начин промовисати своју државу и народ, што и нас из Републике Српске чини поносним", наведено је у честитки предсједника Додика.

Предсједник Вучић честитао одбојкашицама европско злато

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је вечерас српским одбојкашицама и стручном штабу освајање златне медаље на Европском првенству, одржаном у Азербејџану и Грузији.

"Честитам вам јер сте злато освојили захваљујући тешком и напорном раду, одговорним приступом, посвећеношћу и љубављу према својој земљи. Обрадовали сте све грађане Србије и наш народ у целини, а уверен сам да ћете дуго бити прве у Европи. Једноставно, најхрабрије сте и најбоље", наводи се у честитки предсједника Вучића.

Брнабић: Ви сте доказ да тимски рад води до победе. Браво!

Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је вечерас одбојкашицама Србије освајање титуле првака Европе, поручивши да су оне доказ да тимски рад води до побједе.

"Победа!!! Честитам нашим одбојкасицама на освојеном злату на ЕП! Ви сте доказ да тимски рад води до победе. Браво!", навела је Брнабић на званичном твитер налогу председнице владе Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана