Obradović, Bogdanović i Kalinić u finalu Evrolige!

B92
Obradović, Bogdanović i Kalinić u finalu Evrolige!

Ekipe Fenerbahčea pobjedila je Real Madrida u drugom polufinalu Fajnal-fora Evrolige sa 84:75.

 

Izabranici Željka Obradovića zakazali su tako susret sa Olimpijakosom koji je sa 82:78 pobjedio moskovski CSKA - veliko finale igra se u nedjelju od 20.00, dok je meč za treće mjesto na programu tri časa ranije.

Početak utakmice obilježio je furiozan start "domaćih" igrača koji su preko Nikole Kalinića i Jana Veselog stigli do dvocifrene prednosti. Problem za Madriđane bilo je loše raspoloženje ostalih igrača, osmi Serhija Ljulja koji je od 13 poena Reala u prvoj četvrtini dao 11.

Tokom druge dionice madridski klub u više navrata smanjivao je prednost na jednocifrenu, ali, zahvaljujući odličnoj timskoj igri na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 44:34.

Kompletno drugo poluvrijeme proteklo je u serijama dvije ekipe. Čim bi se ekipa Pabla Lasa pribrižila na jednocifren zaostatak, usledio je odgovor Bogdanovića i kompanije.

Pokušavali su Madriđani preko Kerola i Ljulja da se vrate u utakmicu, ali je Fener kao što smo rekli, uvijek imao spreman odogovor i potpuno zasluženo prošao u drugo uzastopno finale velikog takmičenja.

Madriđane je koštao posječan procenat za šuta za dva poena (13/31, 41,9%), dok su za tri poena bili odlični (11/26, 42,3%). Međutim, više od svega ih je omelo loše raspoloženje ostalih igrača, jer su Ljulj i Kerol ubacili kombinovano 49 poena od ukupno 75.

Sa druge strane Fener je imao nešto lošije procente za tri poena, ali su za dva bili i više nego odlični (22/37, 59,5%). Fener je bio potpuno dominantan i pod obručima pošto su pokupili 12 skokova više od rivala iz Madrida.

Trener turskog kluba, Željko Obradović, boriće se za devetu titulu šampiona Evrope, a Fener se ovako plasirao u drugo uzastopno finale elitnog takmičenja.

Jednu od najdominantnijih partija u istoriji Fajnal-fora Evrolige imao je centar Ekpe Judo koji ostvario učinak od 18 poena, 12 skokova i osam asistencija za ukupan indeks korisnoti 36.

Pratio ga je reprezentativac Srbije Nikola Kalinić koji je imao 12 poena, šest skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte za 24 indeksna poena. Dobru partiju odigrao je i Bogdan Bogdanović koji je postigao 14 poena i uhvatio šest lopti.

Kod gostiju, već pomenuti tandem Ljulj-Kerol postigao 49 poena, odnosno Španac 28 a Amerikanac 21.

Evroliga – Fajnal-for:

CSKA – Olimpijakos 78:82
Fenerbahče – Real 84:75

nedjelja:
17:00 Za treće mesto
20:00 Finale

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana