Обрадовић, Богдановић и Калинић у финалу Евролиге!

Б92
Обрадовић, Богдановић и Калинић у финалу Евролиге!

Екипе Фенербахчеа побједила је Реал Мадрида у другом полуфиналу Фајнал-фора Евролиге са 84:75.

 

Изабраници Жељка Обрадовића заказали су тако сусрет са Олимпијакосом који је са 82:78 побједио московски ЦСКА - велико финале игра се у недјељу од 20.00, док је меч за треће мјесто на програму три часа раније.

Почетак утакмице обиљежио је фуриозан старт "домаћих" играча који су преко Николе Калинића и Јана Веселог стигли до двоцифрене предности. Проблем за Мадриђане било је лоше расположење осталих играча, осми Серхија Љуља који је од 13 поена Реала у првој четвртини дао 11.

Током друге дионице мадридски клуб у више наврата смањивао је предност на једноцифрену, али, захваљујући одличној тимској игри на полувријеме се отишло са резултатом 44:34.

Комплетно друго полувријеме протекло је у серијама двије екипе. Чим би се екипа Пабла Ласа прибрижила на једноцифрен заостатак, уследио је одговор Богдановића и компаније.

Покушавали су Мадриђани преко Керола и Љуља да се врате у утакмицу, али је Фенер као што смо рекли, увијек имао спреман одоговор и потпуно заслужено прошао у друго узастопно финале великог такмичења.

Мадриђане је коштао посјечан проценат за шута за два поена (13/31, 41,9%), док су за три поена били одлични (11/26, 42,3%). Међутим, више од свега их је омело лоше расположење осталих играча, јер су Љуљ и Керол убацили комбиновано 49 поена од укупно 75.

Са друге стране Фенер је имао нешто лошије проценте за три поена, али су за два били и више него одлични (22/37, 59,5%). Фенер је био потпуно доминантан и под обручима пошто су покупили 12 скокова више од ривала из Мадрида.

Тренер турског клуба, Жељко Обрадовић, бориће се за девету титулу шампиона Европе, а Фенер се овако пласирао у друго узастопно финале елитног такмичења.

Једну од најдоминантнијих партија у историји Фајнал-фора Евролиге имао је центар Екпе Јудо који остварио учинак од 18 поена, 12 скокова и осам асистенција за укупан индекс корисноти 36.

Пратио га је репрезентативац Србије Никола Калинић који је имао 12 поена, шест скокова, шест асистенција и четири украдене лопте за 24 индексна поена. Добру партију одиграо је и Богдан Богдановић који је постигао 14 поена и ухватио шест лопти.

Код гостију, већ поменути тандем Љуљ-Керол постигао 49 поена, односно Шпанац 28 а Американац 21.

Евролига – Фајнал-фор:

ЦСКА – Олимпијакос 78:82
Фенербахче – Реал 84:75

недјеља:
17:00 За треће место
20:00 Финале

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана